Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Bombay-poteter: Herlige ovnsbakte poteter på indisk

Du trenger bare en håndfull ingredienser for å oppgradere middagens trausteste tilbehør.

Det fine med venner er at man ikke trenger å være like. I hvert fall ikke på alle områder.

Akkurat som hverdagsmiddager.

Når det kommer til matlaging, har vi en gruppe venner som fyller nesten hele spekteret.

Det er dem som leser kokebøker på sengen og freestyler seg frem til de lekreste retter, og dem som følger oppskrifter slavisk og er avhengig av nøyaktig fremgangsmåte og å ha alle ingredienser spesifisert.

Felles er at alle elsker å spise god mat.

På en hyttetur fikk sjefsgourmeten ansvaret for matlagingen, og tryllet frem en nydelig rekecurry, uten nevneverdig om og men.

Den litt mer oppskriftsavhengige spurte begeistret om å få oppskriften, som det viste seg var en variasjon over en oppskrift fra «Jamie Oliver's 20 minute meals-appen».

Hun ga opp litt over halvveis. Da to ark i den lille notisblokken var fulle av ingredienser, og det fortsatt var noen igjen.

Dette er ingen sånn oppskrift.

Dette er en oppskrift for deg som ønsker at ting skal være enkelt, og som ikke synes det er en skam å ty til litt halv- eller helfabrikata en gang iblant.

- Man må ikke lage full indisk middag for å krydre hverdagsmaten litt, sier Anjali Pathak, kokk og tredje generasjons produktutvikler i firmaet Patak's som produserer ferdige sauser til indisk mat.

I videoen over viser hun hvordan du kan lage bombay-poteter, en søtsterk vri på den tradisjonelle norske knollen.

Du kan selvsagt servere til indisk mat, men enda morsommere synes vi det er å gi poteter eller grønnsaker en liten tvist når vi serverer det til den tradisjonelle ovnsbakte kyllingen eller den nytrukne skreien. Og kjøttboller. Disse potetene er fantastisk gode til kjøttboller!

Ikke minst, er det en perfekt måte å bruke opp rester av ulike sauser på.

Du vet, de åpne glassene som blir stående bakerst i kjøleskapet, og aldri blir brukt opp.

Pathak bruker egne produkter i videoen over, men det finnes også tilsvarende pastaer og chutneyer fra andre merker.

Og så kan du kanskje prøve deg på litt freestyling, du også.

I stedet for mango chutney kan du bruke plommer- eller epler. Og en hvilken som helst curry paste gjør nytten - bare pass på å regulere mengden litt, om du har en av de sterkeste variantene i skapet.

Alle krydderne du trenger for å lage indisk mat i én smart boks.

... og til alle som sluttet å tenke poteter da de leste om rekecurry over, har vi lagt ved oppskriften på Karla Siverts' sjøkrepscurry. Den tar kanskje litt mer enn 20 minutter å lage, men den er så god at det er det verdt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media