Bookingsidene viser deg ikke det du trodde

Derfor kan du ikke stole på bookingsidenes anbefalinger.

Blir du lurt: Listetoppene er ikke alltid de beste stedene å bo og spise. Visste du hvordan bookingsidene lager sine lister?     Foto: Odd Roar Lange
Blir du lurt: Listetoppene er ikke alltid de beste stedene å bo og spise. Visste du hvordan bookingsidene lager sine lister? Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Trodde du at de beste hotellene og restaurantene kom øverst på listene til de store bookingselskapene som Tripadvisor, Booking og Hotels.com?

Da kan du være blant de mange som går på triksene. For verdens største reisenettsted, Tripadvisor,  har i det skjulte endret publiseringssystemet sitt. Nå er det ikke nødvendigvis de med flest gode kundevurderinger som kommer øverst.

I januar startet Tripadvisor med å  «forbedrede algoritmer for popularitetsrangering for restauranter og attraksjoner». Dermed falt flere tidligere listetopper raskt nedover på rangeringen.

- Mellom februar og april har vi lansert algoritmen for hoteller. Senere gjennomføres det også for restauranter og attraksjoner. I løpet av lanseringen var det noen tilfeller hvor rangeringene endret seg, uavhengig av nye anmeldelser som ble samlet inn.

- Disse endringene skyldes at den nye algoritmen sto for stadig mer av beregningen for hvert sted over tid, forklarer Tripadvisor på sin nettside.

https://no.tripadvisor.com/TripAdvisorInsights/n2701/endringer-pa-tripadvisors-algoritme-popularitetsrangering

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer