Bør vi slutte å spise kjøtt? Disse ekspertene er totalt uenige

Lege og forsker, Lars T. Fadnes, mener vi bør ikke bør spise kjøtt. Professor og forsker, Jutta Dierkes mener kjøtt er en viktig næringskilde. Her forsøker de å overbevise hverandre.

MYE KJØTT: Vi spiser rundt 80 kilo kjøtt hver i året. Mange velger helst kjøtt når vi griller, men bør vi slutte med det? Foto: Scanpix/Shutterstock
MYE KJØTT: Vi spiser rundt 80 kilo kjøtt hver i året. Mange velger helst kjøtt når vi griller, men bør vi slutte med det? Foto: Scanpix/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Miljøhensyn, bærekraftighet, helse, etikk og dyrevelferd er faktorer å vurdere i forhold til kosthold. Helsedirektoratet anbefaler at du begrenser inntaket av bearbeidet- og rødt kjøtt, sukker og salt. Helsepersonell for plantebasert kosthold (HePla) mener at du ikke bare kan kutte alle animalske produkter, men at det sannsynligvis vil gjøre deg friskere.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer