Børst støvet av grillen, det er vår

Start sesongen og kjenn duften av sommer, uansett påskevær.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vi har alle våre måter å møte våren på. Mat på grillen er for mange et tegn på at vinteren er over.

Året rundt Kanskje har du allerede kjent den innsmigrende lukta. Stadig flere griller året rundt.

Skulle det være vinter der du er, er det ingen hindring. Vintergrilling er både eksotisk. Dessuten er for eksempel sjømat på sitt beste i den kalde årstiden.

I år som det er tidlig påske, kan du risikere ymse værtyper. Er du på hytta, er det i beste fall blå sjø eller hvit snø rundt deg. For de fleste går omgivelsene mer i grått eller skittenhvitt. 

Det er på tide med et vårkick. For eksempel et grillkick.

Forberedelser er er aldri dumt. Det første jobben er å rense grillen. Mat med rester fra i fjor gir dårlig grillstart.

Bruker du gassgrill, sjekk også datostemplingen på gasslangen.

Pølsetid Pølser på grillen gjør store og små glade. De store blir gladere jo mer krydder eller høyere andel kjøtt pølsene har i seg.

De små blir ofte glade om du tuller litt med pølsene.

Grillkokken Jan Ivar Nykvist pleier å tre pølsene på et spyd og lage pølsespiraler ved å skjære sirkler med kniv inn til spydet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer