KJENNETEGN: Det er de nye, brente eikefatene som gir bourbon den søtlige og røkte smaken som kjennetegner brennevinet. Bildet er fra en tønneprodusent i Lebanon, Kentucky, USA. Foto: Philip Gould / Corbis / NTB Scanpix
KJENNETEGN: Det er de nye, brente eikefatene som gir bourbon den søtlige og røkte smaken som kjennetegner brennevinet. Bildet er fra en tønneprodusent i Lebanon, Kentucky, USA. Foto: Philip Gould / Corbis / NTB ScanpixVis mer

Bourbon passer like bra i cocktails som å nytes bar. To i vår test får toppkarakter

Bourbon kan lages over alt i USA, men er spesielt knyttet til sørstatene og Kentucky.

Bourbon har i alle år vært et rustikt og rimelig alternativ til de mer raffinerte single malt whiskyene.

Brennevinets historie strekker seg tilbake til slutten av 1700-tallet, men det var først rundt hundre år seinere den inntok sin nåværende form.

Bourbon kan lages over alt i USA, men er spesielt knyttet til sørstatene og da først og fremst Kentucky.

Det er fortsatt et omdiskutert tema hvorvidt navnet har sin opprinnelse i Bourbon County i Kentucky eller Bourbon Street i New Orleans.

Minst 51 % mais

Bourbon er en whiskey som må inneholde minst 51 % mais.

Utover dette er det fritt fram for hvilke kornsorter som benyttes.

Den høye andelen mais setter sitt særpreg på smaken og skiller bourbon tydelig fra annen whisky (skotsk)/whiskey (irsk og amerikansk).

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

MÅNED

Januarsalg*

1 kr

(0 kr per dag)

Kjøp nå

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 1 kr per en måned 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd). Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

UKE

55 kr

(7,77 kr per dag)

Kjøp nå

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 55 kr per en uke 7,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd). Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

Kjøp nå

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd). Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

ÅR

795 kr

(2,18 kr per dag)

Kjøp nå

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

ÅR 795 kr per ett år 2,18 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd). Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • *Fornyes til normalpris når gratisperioden utløper (99kr/mnd).
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.