Bourbon passer like bra i cocktails som å nytes bar. To i vår test får toppkarakter

Bourbon kan lages over alt i USA, men er spesielt knyttet til sørstatene og Kentucky.

KJENNETEGN: Det er de nye, brente eikefatene som gir bourbon den søtlige og røkte smaken som kjennetegner brennevinet. Bildet er fra en tønneprodusent i Lebanon, Kentucky, USA. Foto: Philip Gould / Corbis / NTB Scanpix
KJENNETEGN: Det er de nye, brente eikefatene som gir bourbon den søtlige og røkte smaken som kjennetegner brennevinet. Bildet er fra en tønneprodusent i Lebanon, Kentucky, USA. Foto: Philip Gould / Corbis / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Bourbon har i alle år vært et rustikt og rimelig alternativ til de mer raffinerte single malt whiskyene.

Brennevinets historie strekker seg tilbake til slutten av 1700-tallet, men det var først rundt hundre år seinere den inntok sin nåværende form.

Bourbon kan lages over alt i USA, men er spesielt knyttet til sørstatene og da først og fremst Kentucky.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer