Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Bourbon passer like bra i cocktails som å nytes bar. To i vår test får toppkarakter

Bourbon kan lages over alt i USA, men er spesielt knyttet til sørstatene og Kentucky.

KJENNETEGN: Det er de nye, brente eikefatene som gir bourbon den søtlige og røkte smaken som kjennetegner brennevinet. Bildet er fra en tønneprodusent i Lebanon, Kentucky, USA. Foto: Philip Gould / Corbis / NTB Scanpix
KJENNETEGN: Det er de nye, brente eikefatene som gir bourbon den søtlige og røkte smaken som kjennetegner brennevinet. Bildet er fra en tønneprodusent i Lebanon, Kentucky, USA. Foto: Philip Gould / Corbis / NTB Scanpix Vis mer

Bourbon har i alle år vært et rustikt og rimelig alternativ til de mer raffinerte single malt whiskyene.

Brennevinets historie strekker seg tilbake til slutten av 1700-tallet, men det var først rundt hundre år seinere den inntok sin nåværende form.

Bourbon kan lages over alt i USA, men er spesielt knyttet til sørstatene og da først og fremst Kentucky.

Det er fortsatt et omdiskutert tema hvorvidt navnet har sin opprinnelse i Bourbon County i Kentucky eller Bourbon Street i New Orleans.

Minst 51 % mais

Bourbon er en whiskey som må inneholde minst 51 % mais.

Utover dette er det fritt fram for hvilke kornsorter som benyttes.

Den høye andelen mais setter sitt særpreg på smaken og skiller bourbon tydelig fra annen whisky (skotsk)/whiskey (irsk og amerikansk).

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE*

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55 kr/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR**

LES LENGRE - BETAL MINDRE

66 kr/mnd

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR** 66 kr/mnd i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned 99 kr. Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/mnd. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?