Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Bra lyd på en liten tube

OzzoTube er en minimalistisk mobilhøyttaler med MP3-spiller. Smart og med god lyd.

PC: Du kan lade høyttaleren via USB-porten til høyttaleren og du kan laste over musikk til den 2 GB store innebygde MP3-spilleren. Foto: produsenten
PC: Du kan lade høyttaleren via USB-porten til høyttaleren og du kan laste over musikk til den 2 GB store innebygde MP3-spilleren. Foto: produsenten Vis mer

Mobilen har for de fleste tatt over for den gamle MP3-spilleren - enten du fortsatt sverger til MP3-filer lagret på mobilen eller bruker streamingtjenester som Wimp og Spotify. Det gjelder enten du har en splitter ny mobil som HTC Sensation, iPhone 4 eller en rimelig Android-mobil.

Dette har åpnet et market for små, bærbare mobilhøyttalere.

God lyd i et lite rør Vi har tidligere blitt imponert over hva disse små mobilhøyttalerne klarer å levere av lyd. For eksempel har vi gitt toppkarakter til både den minimale X-mini og partyhøyttalerene Xtatic Lingo.

OzzoTube har valgt en minimalistisk tilnærming til dette markedet. Selve høyttalerne er formet som et rør, eller tube om du vil.

Høyttaleren er i den ene enden, mens innganger og betjeningspanel er i den andre enden. I bruk kan høyttaleren godt stå oppreist slik at den får spredd lyden på best mulig måte.

LITEN: OzzoTube tar mindre plass i lommen enn en liten mobiltelefon. Foto: produsenten
LITEN: OzzoTube tar mindre plass i lommen enn en liten mobiltelefon. Foto: produsenten Vis mer

Alternativ kan du legge den ned for å styre lyden i en bestemt retning. Kniper du rundt den, kjennes det nesten som om du holder i et sykkelstyre, eller holken om du vil. Det sier også litt om hvor liten høyttaleren er.

Lydmessig spiller OzzoTube svært bra. Den gjengir det meste av diskant og mellomtone klart og tydelig, samtidig som den ikke er helt uten bass. Det er lett å ønske seg mer lydtrykk av en slik høyttaler, men størrelsen tatt i betraktning så er vi likevel godt fornøyd.

Knotete betjening Det vi ikke liker så godt er betjeningen. Vi synes spesielt det er knotete å slå den på og knappene krever et litt bestemt trykk for å reagere. Dette er ting som irriterer litt i starten, men som man venner seg til.

OzzoTube har to porter. En for å koble den til PC-en via USB og for hodetelefoner og i tillegg har den en linjeinngang - slik at du kan koble mobilen til høyttaleren.

Den lades også via USB-inngangen. Du kan enten lade den via en USB-inngangen på en PC eller koble den til USB-laderen til mobilen - om du har den

FARGER: OzzoTube kommer i flere farger. Foto: produsenten
FARGER: OzzoTube kommer i flere farger. Foto: produsenten Vis mer

OzzoTube har også 2 GB innebygd minne og en MP3-spiller slik at du kan lagre favorittlåtene dine på selve høyttaleren og spille av direkte uten å gå via mobilen.

Kul sak som kommer i flere farger og som ikke tar opp verdifull plass i sommerbagasjen.

Les også:
Toppkarakter til lekker bærbar PC
Terningkast 6 til HTC sin toppmodell
Med dette kan du filme tyvene
Test: LG Optimus Black

Saken ble opprinnelig skrevet av HjemmePC for Klikk.no. Les her.