Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Bra som mellommåltid når du trenger en oppkvikker

Tre iskaffer fikk seks i test.

EN OPPKVIKKER: En iskaffe innimellom er helt greit når man trenger litt energi og koffein. Foto: ERIK HELGENESET
EN OPPKVIKKER: En iskaffe innimellom er helt greit når man trenger litt energi og koffein. Foto: ERIK HELGENESET Vis mer

(Bramat.no): Iskaffe er godt, og iskaffe kan være et bra mellommåltid og en oppkvikker når man trenger litt energi og koffein.

En iskaffe innimellom er helt greit, men drikker du det ofte, kan det være lurt å velge dem som inneholder minst sukker.

En del iskaffe inneholder nemlig mye sukker og kalorier.

Drikk det som et mellommåltid Hvis du drikker mye iskaffe uten å tenke på at det inneholder en del kalorier, kan det fort gå utover vekten.

Men drikker du en iskaffe en gang iblant, og tenker på det som et lite mellommåltid som du velger istedenfor annen mellommat, er det et helt ok alternativ.

Nokså mye sukker Mange drikker kaffe latte hver dag, kanskje flere ganger om dagen.

Det er ikke så store forskjeller mellom kaffe latte og iskaffe, annet enn at alle iskaffer er tilsatt sukker. En del av dem inneholder også relativt mye fett og kalorier.

En kaffe latte laget på lettmelk, uten tilsatt sukker, er derfor et sunnere valg enn en iskaffe med mye sukker.

Slik har vi gjort testen For å gjøre en ernæringsmessig vurdering av iskaffe, har vi sett på hvor mye kalorier, protein, karbohydrater og fett de inneholder.

Mye kalorier, karbohydrater og fett har trukket ned, mens mye protein har trukket opp.

I denne testen kunne vi ikke teste på andelen sukkerarter eller mettet fett fordi disse opplysningene ikke var tilgjengelig på alle produkter.

Derfor valgte vi heller å teste på totale karbohydrater og fett, slik at alle produktene kunne bli vurdert likt.

Stem på din favoritt Smak er ikke en faktor i testen. Du kan derimot stemme på hvilken du syns smaker best.

I testen er produktene rangert fra terningkast 1 til 6.

Produktene er rangert i forhold til hverandre. Det betyr at det beste får terningkast 6 og det dårligste terningkast 1.

Et produkt som får terningkast 6 i denne testen, vil ikke nødvendigvis få samme resultat hvis det testes mot andre produkter og matvarer.

Det er heller ikke slik at et produkt som får terningkast 1, er direkte dårlig eller usunt, bare at det har dårligere total poengsum enn de som får høyere terningkast.

Våre kilder Opplysningene til Bramats tester hentes fra deklarert næringsinnhold og ingredienslisten på forpakninger vi kjøper inn i vanlige, norske butikker. Dette er informasjon som også er tilgjengelig for forbruker og den mest relevante informasjonen i testsammenheng.

Når det er nødvendig, henter vi inn ekstra informasjon fra produsentene i de tilfellene vi ser dette mangler på deklarasjonen.

Dette gjør vi for at vi skal få en god test og at produktene skal bli vurdert på lik linje.

Dersom vi ikke har opplysninger om innholdet av alle næringsstoffer som vurderes i testen på et produkt, så kan vi 1. ikke gi denne et terningkast eller 2. ikke gi poeng for denne faktoren og la produktet likevel bli med i testen og få terningkast. Dette vurderes i hvert tilfelle og hver test.

Feilkilder Vi gjør oppmerksom at på at det kan forekomme avvik mellom deklarasjonen og faktisk innhold dersom produsentene nylig har foretatt endringer i produktene og ikke har oppdatert forpakningen.

Dette er en ukjent faktor vi ikke kan ta hensyn til, og vi endrer ikke testen etter at den er publisert, ettersom vi forventer at deklarasjonen er korrekt.

Dersom vi får den nyeste informasjonen fra produsenten før vi tester, foretrekkes den.

Hele testen finner du hos bramat.no.

Testresultater Caffe latte original Et bra valg. Ikke altfor mye sukker og kalorier, og mest protein av alle. Karakter: Produsent: Tine Chocolate mocha Minst karbohydrater av alle. Et bra valg. Karakter: Produsent: Starbucks Caramel macchiato Litt mer karbohydrater enn de andre som har fått terning 6, men ellers et bra valg. Karakter: Produsent: Starbucks Caffe mocca original Et greit valg, litt mer karbohydrater enn de som har fått terning 6. Karakter: Produsent: Tine Frappuccino vanilla Et greit valg, men litt mer karbohydrater enn testvinnerne. Karakter: Produsent: Starbucks Frappuccino coffee Litt mye karbohydrater, men greit innhold av fett. Karakter: Produsent: Starbucks Cappuccino original Litt mer karbohydrater enn testens vinnere. Karakter: Produsent: Tine Seattle latte Litt mer fett og karbohydrater enn vinnerne. Karakter: Produsent: Starbucks Doubleshot espresso Et greit valg, men litt mer karbohydrater og fett enn testens vinnere. Karakter: Produsent: Starbucks Caffe cortado Mye karbohydrater, men litt mindre fett enn testens taper. Karakter: Produsent: Tine Caffe Brasil Testens taper. Mye karbohydrater, og mest fett av alle. Karakter: Produsent: Tine Les mer på Bramat.no:
Er kokosfett slankende?
Pass på D-vitamininntaket når sommeren svikter
Så raskt kan du komme i form

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media