Brasseriet på Operaen: God mat, bølgeskvulp og litt slapp service

Småfeil forringer opplevelsen i Oslos stolteste hus.

MYE BRA: Sanguine restaurant på Operaen gir deg følelsen av å være på båt, uten å være det. Her kan du nyte god mat og vakker utsikt,men litt skjær i sjøen blir det når servitøren verken kjenner maten på menyen eller sevrerer vinen til riktig rett. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
MYE BRA: Sanguine restaurant på Operaen gir deg følelsen av å være på båt, uten å være det. Her kan du nyte god mat og vakker utsikt,men litt skjær i sjøen blir det når servitøren verken kjenner maten på menyen eller sevrerer vinen til riktig rett. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Flere matsaker på db.no/mat - Dette er nesten som å sitte på dekket av en båt, men du slipper å bli sjøsyk, smilte Robinson og så utover bølgene og et og annet seil i horisonten.

- Utsikten er fantastisk, svarte Fredag og myste mot sola.

Det var en av disse norske sommerettermiddagene da det å sitte på en uterestaurant virket som det eneste fornuftige.

Hvitvin i ly Riktignok sto vinden godt på inn fra sjøen, og på Sanguine, det uformelle brasseriet på Operaen, var det fortsatt mulig å finne bord ute.

Robinson og Fredag satte seg i mest mulig ly, og fikk tilbud om noe å drikke.

Hvitvin på glass var å få i tre varianter, valget falt på en tørr Riesling, og rause glass dukket opp noen korte minutter seinere.

Ingen tvil om at Oslos stolteste bygning fortsatt trekker publikum både ute og inne.

I pausen på kveldens forestilling myldret publikum rundt inne, ute vandret folk i allværsjakker eller shorts.

En familie hadde piknik på taket. En måke spankulerte majestetisk, mens et kjærestepar var uinteressert i både utsikt og opera der de satt sammenfiltret i vannkanten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer