Brimi byr på sommermat for enhver smak

Her er oppskriftene til sankthansfesten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

GRILLET LAKSEFILET MED SYRLIG TOPPING: Med grønne asparges som tilbehør er dette både delikat og veldig sunn sommermat. Foto: METTE MØLLER
GRILLET LAKSEFILET MED SYRLIG TOPPING: Med grønne asparges som tilbehør er dette både delikat og veldig sunn sommermat. Foto: METTE MØLLER Vis mer

For deg som er glad i å grille fisk, er Brimis gode laksefilet med syrlig topping perfekt for en fin sommerkveld.

ARNE BRIMI: Arne Brimi driver stedet Vianvang (senter for matkultur) i Vågå, Oppland. Han er også Dagbladets faste matekspert. Sammen med fotograf Mette Møller har han blant annet utgitt «Arne Brimis store kokebok fra Vianvang», som av Apéritif og bokkjeden Norli ble kåret til årets kokebok 2013. Foto: METTE MØLLER
ARNE BRIMI: Arne Brimi driver stedet Vianvang (senter for matkultur) i Vågå, Oppland. Han er også Dagbladets faste matekspert. Sammen med fotograf Mette Møller har han blant annet utgitt «Arne Brimis store kokebok fra Vianvang», som av Apéritif og bokkjeden Norli ble kåret til årets kokebok 2013. Foto: METTE MØLLER Vis mer

Med en blanding av sjalottløk, sennep, gressløk og sitron på toppen får laksen en deilig og syrlig smak - og med grønne asparges som tilbehør er dette både delikat og veldig sunn sommermat.

- Skjær tynne render i laksen før du legger på fyllet, og grill den helt enkelt på tredobbel folie til den er nesten helt gjennomstekt. Laksen skal bare grilles på en side, det er slik jeg liker den best, sier Brimi.

Grillet svinenakke

Han liker også å grille svinenakke.

ENDELIG FREDAG!

Denne artikkelen er fra Dagbladet Endelig Fredag.

Vi ønsker deg ei god helg!

Kjøttet serverer han med småløk og tomater.

- Bruk ei panne på grillen, og surr løk og tomater i god olivenolje. La panna stå på svak varme og surre lenge, så blir grønnsakene søte og saftige, sier Brimi.

Rømmegrøt

På Vianvang hører en deilig rømmegrøt med til midtsommerfesten, og den beste grøten koker Brimi med søt fløte.

- Opprinnelig var den fineste måten å koke rømmegrøt på å bruke fersk fløte, forteller Brimi.

- Det er en kunst å koke god rømmegrøt. Det viktigste er å være tålmodig, røre og vende på grøten jevnlig så den ikke svir seg - og vente på at fettet begynner å slippe. Det pipler ut etter hvert, og kan serveres ved siden av, forklarer Arne Brimi.

• Les også: Dropp gatekjøkkenet i helga, den beste kebaben lager du selv.

Vil du logge inn før du fortsetter?

Det koster ingenting, men det hjelper oss med å tilby deg en bedre leseropplevelse.

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer