Brimi gjør fisk til festmat

- Utrolig stas å servere, sier mesterkokken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

For Arne Brimi er fiskekaker en klassiker i det norske kjøkkenet som det er viktig å ta vare på. Men han vil aller helst lage fiskekakene selv, smaksette dem med litt gode urter og servere kakene rykende varme og gyllenbrune sammen med smørstekt løk.

- Nystekte, hjemmelagde fiskekaker er flott mat for både liten og stor. Det er enkelt å lage og smaker fenomenalt godt. Dessuten er det sunn og næringsrik mat, sier Arne Brimi.

Han er i gang med å legge opp et fat med fiskekaker, gode poteter, revet gulrot - og masse stekt løk. God løk er viktig, og han steker den alltid lenge.

- Skjær løken i tynne skiver, bruk godt med smør og la den så surre i minst en halv time på svak varme. Da blir løken perfekt, sier Brimi.

Mye fisk Fiskekakene hans inneholder mye fisk, og lite annet. Ferdigkjøpte fiskekaker inneholder stort sett rundt 50 prosent fisk, og en fiskepudding bare 30 prosent.

- Det beste er å lage fiskematen sjøl, så vet man at det er ekte vare, sier Arne Brimi.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer