Brimi: Ostekremen er en favoritt til musserende

Lag festmat med laks og fenalår.

SALT OG MILDT : Fenalår og blåostkrem, fantastiske smaker til sprudlende drikke. Foto:METTE MØLLER
SALT OG MILDT : Fenalår og blåostkrem, fantastiske smaker til sprudlende drikke. Foto:METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat Hos Arne Brimi på Vianvang har fristende småsmaker en helt egen plass.

Småretter av blant annet fjellfisk og spekemat i mange varianter er det første han byr gjestene sine på når de kommer ruslende opp på sætertunet.

Gjerne sammen med et glass musserende vin.

- Fenalår passer til så mye, og den klassiske varianten med tynne skiver fenalår, godt flatbrød og rømme er alltid vellykket.

For å få en vri på smaken liker jeg å piske inn litt blåmuggost i rømmen. Dette blir en mild og god ostekrem som smaker fenomenalt godt sammen med fenalår, sier Brimi.

Blåostkremen legger han på tynne, grove knekkebrød. Rikelig med fenalår i strimler dekker kremen.

- Dette er festmat som alle kan lage. Men det er viktig å bruke fenalår av god kvalitet, sier Brimi.

Heilnorsk Fenalår er speket lår av lam eller sau, og er særegent for Norge.

Flere og flere er opptatt av god kvalitet, og «Fenalår fra Norge» har fått status som beskyttet geografisk betegnelse.

 Kun produsenter som jobber etter bestemte krav for kjøttkvalitet, opprinnelse, saltinnhold og modning, får bruke logoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer