Brimis beste juledesserter

Tre gode alternativ til folkefavoritten riskrem med rød saus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

På julekvelden foretrekker nesten halvparten av oss riskrem med rød saus.

Den populære riskremen har også fast plass på dessertbordet på Vianvang nå i førjulstida. Arne Brimi har sans for tradisjonsrike desserter som både riskrem med rød saus og moltekrem.

Men for å få litt variasjon bytter han gjerne ut den røde sausen med en god bærsalat. Den gjør riskremen enda friskere, og er et spennende alternativ til den klassiske røde sausen.

- Bær gir en friskhet vi gjerne ønsker etter et tungt måltid, og i tillegg setter bærene en innbydende farge på desserten. I bærsalaten bruker jeg alltid flere typer bær, som bringebær, blåbær, solbær og faktisk også tyttebær, sier Brimi.

Honning og mynteblader Han lar bærene trekke i en lake av vann, honning og mynteblader, og helst skal de stå natta over for å få riktig god og søt smak.

- Det er flott med juletradisjoner. Du vet, vi skal ikke tulle med juletradisjonene til folk, sier Brimi.

- Men vi skal gjerne dekke mange festbord i løpet av høytidsdagene, og da er det fint å kunne variere med forskjellige gode desserter. For mange er desserten selve høydepunktet, og spesielt ungene er alltid spente på hva som er til dessert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.