Brimis beste juledesserter

Tre gode alternativ til folkefavoritten riskrem med rød saus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

På julekvelden foretrekker nesten halvparten av oss riskrem med rød saus.

Den populære riskremen har også fast plass på dessertbordet på Vianvang nå i førjulstida. Arne Brimi har sans for tradisjonsrike desserter som både riskrem med rød saus og moltekrem.

Men for å få litt variasjon bytter han gjerne ut den røde sausen med en god bærsalat. Den gjør riskremen enda friskere, og er et spennende alternativ til den klassiske røde sausen.

- Bær gir en friskhet vi gjerne ønsker etter et tungt måltid, og i tillegg setter bærene en innbydende farge på desserten. I bærsalaten bruker jeg alltid flere typer bær, som bringebær, blåbær, solbær og faktisk også tyttebær, sier Brimi.

Honning og mynteblader Han lar bærene trekke i en lake av vann, honning og mynteblader, og helst skal de stå natta over for å få riktig god og søt smak.

- Det er flott med juletradisjoner. Du vet, vi skal ikke tulle med juletradisjonene til folk, sier Brimi.

- Men vi skal gjerne dekke mange festbord i løpet av høytidsdagene, og da er det fint å kunne variere med forskjellige gode desserter. For mange er desserten selve høydepunktet, og spesielt ungene er alltid spente på hva som er til dessert.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer