WALDORFSALAT: Hovedingrediensene i denne klassiske salaten er rå epleskiver, stangselleri og valnøtter. Den passer godt til røkt kjøtt, kalkun, and og kylling. Foto: METTE MØLLER
WALDORFSALAT: Hovedingrediensene i denne klassiske salaten er rå epleskiver, stangselleri og valnøtter. Den passer godt til røkt kjøtt, kalkun, and og kylling. Foto: METTE MØLLERVis mer

Brimis BESTE TIPS for å løfte JULEMATEN

Her er det du må vite for å få perfekt tilbehør.

• Her finner du flere oppskrifter fra Arne Brimi.

FREDAGSKOKK: Dagbladets matekspert Arne Brimi har vunnet stor anerkjennelse for sin kokkekunst og har gitt ut flere bøker. Han driver nå stedet Vianvang (senter for matkultur) i Vågå i Oppland. Foto: METTE MØLLER Vis mer

VIANVANG i Vågå (Dagbladet Endelig fredag):

Skal du lage en vellykket julemiddag, er godt tilbehør like viktig som sprø svor og saftig pinnekjøtt.

For Arne Brimi betyr helheten mye, og et ribbestykke med perfekt svor skal ikke serveres med surkål fra pakke eller vassen rosenkål.

- En god surkål er så enkel å koke selv. Du trenger bare kål, vann, eddik, karve - og litt salt. Det viktigste er å la kålen koke lenge på svak varme. Den skal koke til den er fint mør, og det tar gjerne to-tre timer. Smak til med litt sukker på slutten av koketida - og du har en nydelig surkål til julebordet, sier Brimi.

Dagbladet Pluss – de beste historiene

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris, og løper til du sier opp.
  • Ordinære priser: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729,-

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn