Brimis enkle og raske sennepssaus - et must til gravlaksen

Hjemmelaget gir smaken av fest.

GUL GLEDE: Spander noen minutter, lag sausen selv.. Prøv Brimis enkle oppskrift nedenfor. Foto: METTE MØLLER
GUL GLEDE: Spander noen minutter, lag sausen selv.. Prøv Brimis enkle oppskrift nedenfor. Foto: METTE MØLLER Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

Gravlaks med sennepssaus slår an hos store og små. 

Det er stor forskjell på laksen du kjøper og den du graver selv. Det samme gjelder sausen.

Har du ikke prøvd før, start med Arne Brimis enkle og raske sennepssaus.

Klassiker Sennepssaus er tradisjonelt tilbehør som du kan lage flere dager før festen.

Når dagen kommer, er det bare å skjære laks og brød og sette sausen på bordet.

En annen fordel er at du får den smaken du vil ha.

Gul glede Sennep er ikke sett på som så veldig eksklusivt, men statusen er på vei opp. Sennepshylla i butikken er etterhvert full av sennep med smak av urter og bær.

Mange kokker sverger til sennep i maten. 

Frøene fra den knallgule blomsten kan gi et skikkelig smakskick.

Sennepssausen til Brimi ligger mange hakk over den sennepen du spruter over pølsa på gatekjøkkenet.    Dijon Brimi bruker dijonsennep i sin saus. Hvilken sennep du vil bruke, er opp til deg.

Dijon er ikke noe hvilket som helst sted. Den franske byen startet sennepsproduksjon allerede i middelalderen, og fikk allerede på 1600-tallet enerett på å produsere sennep.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer