Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

British Airways søker om patent på digital «lykkepille» for flypassasjerer

Skal sørge for at du har det bra på reisa.

PATENTSØKNAD: British Airways har søkt om patent på en digital sender som passasjerene skal svelge for at flybesetningen kan passe på at de har det bra ombord. Omtrent slik er i alle fall hensikten med den «digitale pillen» beskrevet. Foto: NTB Scanpix
PATENTSØKNAD: British Airways har søkt om patent på en digital sender som passasjerene skal svelge for at flybesetningen kan passe på at de har det bra ombord. Omtrent slik er i alle fall hensikten med den «digitale pillen» beskrevet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Går det som British Airways tror, kan det om ei stund være slutt på at du må plinge på flyvertinnene om du er tørst og trenger vann eller er kald og vil ha et teppe.

British Airways har nemlig levert en patentsøknad på 24 sider over noe som kan kalles ei «digital lykkepille» for flypassasjerer.

Kort sagt handler det om at passasjerene skal svelge en sensor som «overvåker» deg under flyvningen og sender informasjon om kroppsfunksjonene dine.

Er du dehydrert, sier dingsen fra til personalet, det samme om du er kald eller om du er i en fase av søvnen som tilsier at du ikke skal vekkes til maten. Hjerterytmen din blir passet på, det samme med magefunksjonene.

Alt dette skal den digitale senderen du svelger før take-off passe på ifølge patentsøknaden. Hensikten skal være å gjøre lange flyreiser mer behagelige for passasjenene.

Om søknaden går igjennom, og om passasjerene vil finne seg i å bli «overvåket» på denne måten, er imidlertid noe helt annet.

Men at det er mulig, fant forskere ved Massachusetts Institute of Technology ut i fjor. Ifølge CN Traveler, forsket de seg fram til en silikonkledd «pille» på størrelse med en mandel som kunne passere gjennom det menneskelige fordøyelsesystemet på en dag eller to uten å bli skadet av magesyre.

Den forlater kroppen den naturlige veien. Og nei, det skal ikke være snakk om gjenbruk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!