Juleferie i London?

British Airways trues av julestreik

- Hjerteløst!

PÅ BAKKEN: British Airways risikerer at en rekke fly blir stående på bakken i jula. De kabinansatte på Heathrow har varslet streik. Foto: NTB Scanpix
PÅ BAKKEN: British Airways risikerer at en rekke fly blir stående på bakken i jula. De kabinansatte på Heathrow har varslet streik. Foto: NTB ScanpixVis mer

Kabinansatte i British Airways - et av verdens dominerende flyselskap - har varslet at de vil gå til streik midt i juletrafikken etter at medlemmene i fagforeningen Unite onsdag sa nei til lønnsforslaget ledelsen tilbød.

De Heathrow-stasjonerte kabinansatte har varslet streik 1. og 2. juledag. Konflikten handler om både lønn og arbeidsbetingelser og kan omfatte hele 4500 ansatte.

I en pressemelding fra British Airways karakteriseres aksjonen som både «kalkulert» og «fullstendig unødvendig», ifølge BBC.

- Vi er forskrekket over at fagforeningen vil streike midt i julen og ramme så mange familier som gjerne vil samles og være sammen i julen. Denne hjerteløse handlinger er fullstendig unødvendig, og vi er overbevist om at den vil feile, sier British Airway i sin uttalelse.

Flyselskapet sier at alle langdistanseflyvninger vil gå som normalt. Det samme vil alle flyvninger fra Gatwick og London City Airport. Det jobbes også febrilsk med en plan for flyvningene til og fra Heathrow.