Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Charterferie

Britisk bestemor (81) krevde erstatning fordi det var for mange spanjoler i Spania - og fikk det

- Hvorfor kan ikke spanjolene feriere et annet sted?

CHARTERMÅL: Benidorm på Costa Blanca er et populært mål for charterturister. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
CHARTERMÅL: Benidorm på Costa Blanca er et populært mål for charterturister. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I mai i år reiste Freda Jackson (81) fra Blackburn i England på en to ukers tur til Benidorm i Spania sammen med ei 61 år gammel venninne. De to ladyene bodde på et hotell Jackson hevder ble anbefalt av reisearrangøren, chartergiganten Thomas Cook.

Og det var der problemene i det Freda Jackson karakteriserer som et «to uker langt mareritt» startet, ifølge avisa Lancashire Telegraph.

Det startet da flyselskapet Thomas Cook endret reisedatoene deres, men glemte å varsle damene. At de skulle fly en dag tidligere enn opprinnelig bestemt, oppdaget de tilfeldig da de skulle hente ut billettene sine en uke før avreise.

MOTSTAND: Mens nordmenn og andre besøkende soler seg, spiser is og bader, har turismen i Mallorca gjort livet vanskeligere for mange av de lokale beboerne. Boligprisene skrus opp, gatene fylles av utenlandske turister, og flere mener at den opprinnelige kulturen går tapt. Manel Domènech er en av innbyggerne i Palma de Mallorca som håper på en helom... Vis mer

Den eldre kvinnen hevder hun hadde bedt om et hotell på flatmark, da hun grunnet gikt har litt bevegelsesproblemer.

Hun hevder de fikk et hotell på en bakketopp, med en lang skråning å forsere fra bussholdeplassen. Dessuten ble de to damene tildelt rom i 14. etasje.

- Heldigvis fikk vi byttet til andre etasje, men det var fortsatt 42 trappetrinn ned til bassenget, sier hun til avisa.

For spansk

Men det som virkelig ødela Jacksons ferie, ifølge kvinnen, var alle spanjolene som også ferierte i den spanske charterbyen.

- Hotellet var fullt av spanske ferierende, og de gikk oss på nervene fordi de var så uhøflige. En dag ble jeg nærmest løp ned av en spanjol, og han sa ikke engang unnskyld. Dessuten var all underholdningen på hotellet tilrettelagt for de spanske turistene.

- Hvorfor kan ikke spanjolene feriere et annet sted? undrer den aldrende damen.

Krevde erstatning

Freda Jackson og hennes venninne betalte om lag 12 000 kroner for ferien da de bestilte den i fjor.

- Vi hadde aldri vært i Benidorm, og gledet oss veldig. Vi sparte av pensjonen for å gjøre dette, og så ble det bare helt forferdelig. Jeg gråt av skuffelse etterpå, sier damen, som krevde full erstatning fra reiseselskapet etter turen.

Thomas Cook svarte med å tilby et gavekort på 800 kroner til de to damene, noe som ble kontant avvist.

I etterkant har selskapet tilbud damene en refusjon på 6000 kroner. Dette har de foreløpig ikke svart på.

Systemfeil

Thomas Cook hevder imidlertid at de ikke innrømmer de to misfornøyde kundene refusjon fordi det var så mange spanske gjester på hotellet, men fordi de glemte å varsle om dato-endringen.

- På grunn av en systemfeil ble ikke Jackson varslet om endringene i flytider før seks dager før avreise. Det beklager vi og undersøker saken, slik at liknende ikke skal inntreffe igjen, sier en talsmann for Thomas Cook.

Vedkommende hevder også at selskapet tilbød den aldrende damen bistand med å forsere bakken opp til hotellet, men at hun hadde avslått dette.

- Vi beklager at de to ikke var fornøyd med ferien, og har tilbudt dem en kompensasjon vi håper de vil akseptere, sier reiseselskapet.

FATALT: Så langt i år har seks turister falt i døden i Mallorca. Tre av dødsfallene, uavhengig av hverandre, skjedde fra dette bygget i Magaluf. Video: Ingrid Cogorno / Dagbladet Les saken her: https://www.dagbladet.no/nyheter/seks-har-falt-i-doden-i-ferieparadiset-i-ar-tre-av-dem-fra-denne-bygningen/70052812 Vis mer