Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Britiske kvinner misforstår om alder og graviditet

Leger advarer middelaldrende kvinner mot å slutte å bruke prevensjon for tidlig.

Illustrasjonsfoto : Berit Roald / SCANPIX
Illustrasjonsfoto : Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Britiske leger advarer middelaldrende kvinner mot å slutte å bruke prevensjon for tidlig. Mange av kvinnene lider under vrangforestillinger om at de ikke lenger kan bli gravide når de kommer opp i en viss alder.

Enkelte kvinner tror muligheten for svangerskap forsvinner allerede en stund etter at de har fylt 30. Men i virkeligheten kan kvinner i 30-årene, 40-årene og til og med i 50-årene bli med barn, sier leger til BBC.

- Andelen kvinner som tar abort, er like høy i aldersgruppen 40 til 44 som i gruppen under 16, het det på den britiske rikskringkastingens nettsider tirsdag. I 2008 lå denne andelen på 4 per 1.000 i begge gruppene.

- Muntlige beretninger tyder på at enkelte av disse abortene skyldtes at kvinnene hadde trodd de ikke kunne bli gravide. De mente de var for gamle, mener folk i den britiske foreningen for prevensjonsopplysning FPA.

FPA-leder Julie Bentley understreker ifølge BBC at det er helt riktig at fruktbarheten avtar med alderen. Men denne sannheten må nyanseres, og situasjonen for middelaldrende kvinner må ikke skyves i bakgrunnen til fordel for tenåringenes problemer, sier hun.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!