BESKYTTELSE: Legg kaffefilter mellom tallerkener med skjørt motiv, for å beskytte dem mot riper og hakk. Foto: ELISABETH DALSEG
BESKYTTELSE: Legg kaffefilter mellom tallerkener med skjørt motiv, for å beskytte dem mot riper og hakk. Foto: ELISABETH DALSEGVis mer

Bruk gamle ting på helt nye måter ...

Dingser med uante bruksmuligheter.

Dinside: Du trenger ikke en egen dings til hver eneste lille jobb. Ofte har du det du trenger i skapet.

Vi elsker produkter som virker, og dingser som gjør livet lettere. Det er snart ikke den oppgave i hjemmet som ikke har en elektronisk dings som kan gjøre jobben lettere.

Men det er ikke alle forunt å ha plass til disse dingsene. Ei heller å ha råd til apparatene. Og kan vi forsvare det?

Da er det greit å vite hvordan man kan få mest mulig ut av det utstyret man allerede har.

Her er noen av våre favoritter:

Drillen Drill, skrutrekker, boremaskin ... kjær verktøygruppe har mange navn, og minst like mange bruksområder.

Du kan for eksempel skrelle epler og poteter, pusse sko - eller jekke opp bilen.

Med litt ekstrautstyr kan drillen brukes til å skrelle epler og poteter, pusse sko, jekke opp bilen, og skifte dekk.

Får du klemt inn en gaffel eller en visp, kan drillen brukes som en supereffektiv elektrisk mikser. (Husk forkle.)

Morsomt ekstrautstyr: Drill med vinopptrekker og pepperkvern

Bruker du drillen til noe annet morsomt? Tips oss gjerne i debatten!

Hårføner Hårføner er gjerne noe vi tenker på som et feminint produkt. Det må du gjerne si, men hjemme hos oss erstatter det også et par andre hjelpemidler.

Vår supereffektive hårføner har blant annet gjort tjeneste som varmluftspistol; den gangen vi hadde glemt å fjerne all malingtapen. Ja, det tar litt lengre tid enn om vi hadde hatt en ordentlig varmluftspistol, men vi har bare trengt å bruke det én gang. De ekstra minuttene var verdt det.

Som oftest lar vi den erstatte strykejernet. Vi henger opp skjorta på badet mens vi dusjer, og lar dampen glatte ut noe - og så blåser vi resten av rynkene bort. De store dukene legger vi rett på bordet, sprayer med vann, og blåser lett over - kvelden før vi skal bruke dem.

Om du ikke har helt aversjon mot å bruke skjønnhetsprodukter på klærne dine, kan vi også anbefale rettetanga, om du har det: En kjapp og grei måte å få strøket skjortekragen og -ermene på.

FRYS NED: Muffinsbrettet er perfekt for å fryse ned for eksempel kraft eller supperester - så har du klart i passe porsjoner til neste gang du trenger.  Foto: ALL OVER PRESS
FRYS NED: Muffinsbrettet er perfekt for å fryse ned for eksempel kraft eller supperester - så har du klart i passe porsjoner til neste gang du trenger. Foto: ALL OVER PRESS Vis mer

Les mer: Smarte ting du kan gjøre med hårføneren

Kaffefilter Kaffefilter kan brukes til langt mer enn å lage trendy svart kaffe. Med et kaffefilter for hånden har du verdens beste sil - for eksempel om du vil ha tykk og god yoghurt, klar kraft eller saus.

Kaffefiltre loer ikke, og egner seg derfor både til å tørke av kjøtt, TV- og PC-skjermer, samt glassbord og vinduer.

... og er du lei av at halvparten av burgerfyllet ligger igjen i fanget? Server burgeren i et kaffefilter, og du slipper alt sølet.

Les mer: Tolv smarte ting du kan gjøre med kaffefilter

Muffinsbrettet Den aller verste cupcakesdilla har lagt seg, men det er ingen grunn til å pensjonere muffinsbrettene. De kan brukes til mye, mye mer!

Ingen blir lei seg av porsjonsstørrelser, spesielt ikke når muffinsporsjonene er så små at man kan ta to. Lag porsjonspaier, kjøttkaker - eller hva med små omeletter i form? Perfekt å ta med i matpakken, eller en morsom måte å servere på.

Du kan også bruke muffinsbrettet til å fryse ned ulike ting i porsjonsstørrelser, som hjemmelaget kraft, vin- eller supperester.

BONUS: Har du noen muffinsformer igjen etter bakedilla også? Tre en ispinne gjennom muffinsformen, så har du en egen smeltet isfanger.

Les mer: Syv ting du kan bruke muffinsbrettet til

Saken ble opprinnelig publisert på DinSide. Les her.

GIMMICK: Bosch Ixo Gourmet kommer med vinopptrekker og pepperkvern. Men du imponerer minst like mye, om du setter i en gaffel, og bruker den til å piske krem. Foto: PER ERVLAND
GIMMICK: Bosch Ixo Gourmet kommer med vinopptrekker og pepperkvern. Men du imponerer minst like mye, om du setter i en gaffel, og bruker den til å piske krem. Foto: PER ERVLAND Vis mer