Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Bruk øl i maten, og til maten

Den unge kjøkkensjefen viser deg hvordan.

TARTAR: Kjøkkensjefen finhakker indrefileten som skal brukes til tartaren. Den skal selvsagt marineres i øl før servering. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
TARTAR: Kjøkkensjefen finhakker indrefileten som skal brukes til tartaren. Den skal selvsagt marineres i øl før servering. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

(Dagbladet): - På Akersberget restaurant i Oslo er ølgravet laks blitt en etterspurt favoritt, og passer best servert med øltypen pilsner, sier Thalin til Dagbladet.

Årets store test av sommerøl, og fjorårets test av juleøl, i Dagbladet, ble gjennomført i samarbeid med Ølakademiet. Nå er turen kommet for å presentere mat laget sammen med øl.

Ung kjøkkensjef Det er orginale retter den 23 år gamle kjøkkensjefen Christian Thalin presenterer. Temaet er alltid øl.

- Jeg er nok en ganske ung kjøkkensjef, men jeg fikk jobben da de som søkte skulle presentere en femretter. Mine retter falt i smak, sier Thalin.

Dagbladet får presentert en meny hvor alle tre rettene har en liten «touch» som vitner om det komplekse smakspotensialet øl har. Gravet laks, tartar, og sjokoladefondant.

Ølet sniker seg inn At fisken er gravet i øl, og at tartaren er marinert i øl, er noe som kan virke akseptabelt. Men om du blir presentert sjokoladefondant med brunostis, forventer du ikke at ølen har snoket seg med i oppskriften.

Desserten inneholder øl på en snedig måte, som gjør at du vil kunne briljere med en morsom "touch", om du skulle presentere dette i godt lag.

- Den varme sjokoladen bryter fint med den kalde isen med fin smak av kola fra brunosten, og en dypere sødme fra bokkølet. Dette er det bare å oppbevare i fryseren, så du kan aldri lage for mye, sier Thalin.

Øl til fin mat Det passer også utrolig godt med øl til sjokoladebasert dessert, Så lenge det er riktig type øl.

ØLGRAVET LAKS. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
ØLGRAVET LAKS. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

Mange vil kanskje mene at øl og sjokolade ikke hører sammen, men det stemmer ikke. Det drikkes mer øl en vin, til tross for dette er det ikke like vanlig å tenke på øl som noe fint å nyte til gourmetmat.

Sjokoladefondant er slik gourmetmat.

PORTERMARINERT TARTAR. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
PORTERMARINERT TARTAR. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer

- Sjokoladefondanten og brunostisen serverer du med friske jordbær. Det er en utmerket dessert til en sein sommerkveld, sier den unge kjøkkensjefen.

SJOKOLADEFONDANT. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
SJOKOLADEFONDANT. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media