Bruk øl i maten, og til maten

Den unge kjøkkensjefen viser deg hvordan.

TARTAR: Kjøkkensjefen finhakker indrefileten som skal brukes til tartaren. Den skal selvsagt marineres i øl før servering. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
TARTAR: Kjøkkensjefen finhakker indrefileten som skal brukes til tartaren. Den skal selvsagt marineres i øl før servering. Foto: JACQUES HVISTENDAHL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - På Akersberget restaurant i Oslo er ølgravet laks blitt en etterspurt favoritt, og passer best servert med øltypen pilsner, sier Thalin til Dagbladet.

Årets store test av sommerøl, og fjorårets test av juleøl, i Dagbladet, ble gjennomført i samarbeid med Ølakademiet. Nå er turen kommet for å presentere mat laget sammen med øl.

Ung kjøkkensjef Det er orginale retter den 23 år gamle kjøkkensjefen Christian Thalin presenterer. Temaet er alltid øl.

- Jeg er nok en ganske ung kjøkkensjef, men jeg fikk jobben da de som søkte skulle presentere en femretter. Mine retter falt i smak, sier Thalin.

Dagbladet får presentert en meny hvor alle tre rettene har en liten «touch» som vitner om det komplekse smakspotensialet øl har. Gravet laks, tartar, og sjokoladefondant.

Ølet sniker seg inn At fisken er gravet i øl, og at tartaren er marinert i øl, er noe som kan virke akseptabelt. Men om du blir presentert sjokoladefondant med brunostis, forventer du ikke at ølen har snoket seg med i oppskriften.

Desserten inneholder øl på en snedig måte, som gjør at du vil kunne briljere med en morsom "touch", om du skulle presentere dette i godt lag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer