Bruk tannkrem, oppvaskmiddel og sitron

Med enkle midler får du bedre sikt.

FARLIG FILM: Det er ikke bare smuss på utsiden som ødelegger sikten.Trafikkfilm på innsiden av frontruten gjør også sitt til at sikten blir dårligere. Har du i tillegg slitt frontrute, kan du få et farlig optisk bedrag som i verste fall kan forårsake kollisjon. Foto: COLOURBOX.COM
FARLIG FILM: Det er ikke bare smuss på utsiden som ødelegger sikten.Trafikkfilm på innsiden av frontruten gjør også sitt til at sikten blir dårligere. Har du i tillegg slitt frontrute, kan du få et farlig optisk bedrag som i verste fall kan forårsake kollisjon. Foto: COLOURBOX.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dinside Mange tenker ikke på at også innsiden av frontruten til bilen må vaskes, men det er like viktig å rengjøre innvendig som utvendig. Nesten én av tre i alderen 18 til 29 år vasker sjelden eller aldri frontruten innvendig viser en undersøkelse gjort for NAF.

På innsiden av frontruten legger det seg et belegg med trafikkfilm som ikke ses så godt før du får solen rett i mot, og da blir sikten veldig dårlig.

Trafikkfilm på glasset er et annerledes problem enn dugg. Hvordan du blir kvitt dugg på innsiden av frontruten, kan du for øvrig lese her.

Tenk for eksempel på at dette, kombinert med mørketiden vi nå er inne i, øker risikoen for å kjøre på dyr som forviller seg ut i veibanen.

Enkel løsning på stort problem — Klar frontrute er viktig for trafikksikkerheten, og en vask med varmt salmiakkvann vil raskt fjerne belegget. Det er enkelt å rengjøre den, og du vil se stor forskjell med en gang, sier kommunikasjonsrådgiver Nils Sødal i NAF. — Vasker du jevnlig unngår du å få farlig dårlig sikt i lav høst- og vintersol, fortsetter han.

I den andre enden av skalaen finner vi de over 65 år. Her svarer to av ti at de rengjør frontruten innvendig hver uke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer