Du leser nå Dagbladet Pluss

Bruker internett til å stille sin egen diagnose

40 prosent har utsatt å gå til fastlege etter å ha opplevd urovekkende symptomer.

FARE FOR MISTOLKING: Faren ved å selvdiagnostisere eller selvbehandle at vi kan mistolke symptomene eller bagatellisere dem. Det kan føre til sein diagnostisering og tap av verdifull tid, ifølge legene.Foto: COLOURBOX
FARE FOR MISTOLKING: Faren ved å selvdiagnostisere eller selvbehandle at vi kan mistolke symptomene eller bagatellisere dem. Det kan føre til sein diagnostisering og tap av verdifull tid, ifølge legene.Foto: COLOURBOXVis mer

(Dagbladet): 40 prosent har utsatt å gå til fastlege etter å ha opplevd urovekkende symptomer, viser en undersøkelse gjort i Storbritannia.

På spørsmål om hvorfor de ikke gikk til lege, svarte halvparten at de tenkte at symptomene ville forsvinne av seg selv, og over to tredjedeler at de ikke ville kaste bort legens tid.

I ettertid fikk mer enn en tredjedel av disse beskjed fra legen om at de burde kommet tidligere.

Det er The Information Standard, et sertifiseringsprogram for helseinformasjon, som har utført undersøkelsen. De fant også ut at over halvparten av dem som utsatte legebesøket oppsøkte Internett for å finne helseinformasjon i stedet.

- Vi bekymrer oss for at folk sier at de stiller sin egen diagnose og tyr til selvbehandling når de utsetter legebesøket. Dersom de baserer valgene på upålitelig helseinformasjon, kan det ha negativ effekt på helsa, sier Ann Robinson, underdirektør i The Information Standard, i en pressemelding.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

E-avisa er inkludert hver dag

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.