ELEKTRISK BRUKTDUELL: BMW i3 (t.v) og Nissan Leaf er to populære elbiler som er ettertraktet på bruktmarkedet. Vi har testet de mot hverandre, og valgt vår favoritt. Foto: Jamieson Pothecary
ELEKTRISK BRUKTDUELL: BMW i3 (t.v) og Nissan Leaf er to populære elbiler som er ettertraktet på bruktmarkedet. Vi har testet de mot hverandre, og valgt vår favoritt. Foto: Jamieson PothecaryVis mer

Brukt elbil har aldri vært mer hot. Duellen mellom disse to favorittene ga en klar vinner

Du trenger helt klart ikke være en del av el-drebølgen for å velge en brukt BMW i3 eller Nissan Leaf. Her er det vi synes om dem.

Har du allerede abonnement?   Logg inn
Nissan Leaf

En gang var den kongen av Norge hva angikk elbil. Men etter hvert har det dukket opp flere som er ute etter plassen på tronen.

Motor og kjøreegenskaper: Leaf ble introdusert i USA og Japan i 2010, og kom i salg i Norge høsten 2011. Leaf satte en helt ny standard for elbiler, og ble utviklet som en fullverdig sådan. Batteripakken ble plassert i gulvet, så den fikk en relativt optimal vektfordeling og tyngdepunkt.

I 2013 fikk Leaf en facelift. Den ansiktsløftede bilen fikk en mengde endringer – faktisk mer enn 100. Blant annet er drivlinjen endret – nå er ladeenheten, inverter og motor montert sammen, og ikke hver for seg. Motoren er fremdeles den samme, og Leaf yter også i facelift-versjon 109 hester og 259 Nm. Men den har blitt bedre i form av rekkevidde.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet på PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn