FYLDIGE PÅ SMAK: Brunello-vinene har i yngre utgaver aromaer som spenner fra kirsebær, plomme, vanilje og blomster til jordlighet, lær, sjokolade, tobakk og krydder i eldre utgaver. Foto: NTB Scanpix
FYLDIGE PÅ SMAK: Brunello-vinene har i yngre utgaver aromaer som spenner fra kirsebær, plomme, vanilje og blomster til jordlighet, lær, sjokolade, tobakk og krydder i eldre utgaver. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vintest Brunello

Brunello di Montalcino er et av Italias flaggskip, med en blanding av kraft og eleganse. Vi gir tre av seks toppscore

Det er over 200 produsenter som lager Brunello - utvilsomt noe av det beste sangiovesedruen kan framstille.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Brunello di Montalcino er en av Italias mest berømte viner og har en lang historie. Med historiske benevnelser tilbake til 1300-tallet er dette en av Italias virkelig store viner.

Med en kombinasjon av kraft og eleganse er Brunello di Montalcino utvilsomt noe av det beste sangiovesedruen kan framstille og et av Italias virkelige flaggskip.

Selv med lang historie ble den moderne utgaven av Brunello di Montalcino først ble laget av vinhuset Biondi-Santi i 1888.

Sjelden vare

Slik leser du testen

Poengene er rent kvalitative og uavhengig av pris. «Value for money» er tatt hensyn til i terningkastene.

Alle viner har en utgangsverdi på 50 poeng. Slik tolkes poengene:

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn