AFP

Brygger opp til ny strid: AFP-pensjonister kan få mindre

For dem som har lang tid igjen til pensjonsalder, vil det ikke være lurt å basere seg på at AFP skal ha like stor verdi som i dag, mener ekspert.

ALT ELLER INGENTING: Vilkårene for AFP i privat sektor er strenge: enten kvalifiserer man til AFP eller ei. Foto: Shutterstock /NTB Scanpix
ALT ELLER INGENTING: Vilkårene for AFP i privat sektor er strenge: enten kvalifiserer man til AFP eller ei. Foto: Shutterstock /NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I dag er AFP i privat sektor et betydelig gode. Når man regner om AFP til kontantverdi, er den verdt mellom én og halvannen million kroner. Men hva skjer med AFP når ordningen skal evalueres før nyttår? Skal alle arbeidstakere i privat sektor få AFP – eller ingen?

- AFP-ordningen kan bli for dyr for bedriftene, mener pensjonsekspert Ernst Hagen i Gabler Investment Consulting, aktuell med boka «Maks pensjon».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer