Burka, hijab og nikab endeleg på plass i norsk ordbok

Cappelen Damms «Norsk ordbok – bokmål» er no tilgjengeleg i ei ny utgåve. I arbeidet har ønsket om å lage ei meir inkluderande ordbok vore viktig for redaktøren og medforfattaren Helene Urdland Karlsen.

PÅ PLASS I ORDBOKA: Ord som burka, hijab og nikab er på plass i den nye utgaven av Cappelen Damms «Norsk ordbok – bokmål». Foto: NTB Scanpix / Shutterstock
PÅ PLASS I ORDBOKA: Ord som burka, hijab og nikab er på plass i den nye utgaven av Cappelen Damms «Norsk ordbok – bokmål». Foto: NTB Scanpix / Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Språket forandrar seg i takt med samfunnsutviklinga. Ordboka som fenomen vil difor alltid vere nokså avgrensa i tid og rom. Den nyreviderte ordboka Norsk ordbok – bokmål kom ut første gongen i 1986. Sidan den tid har vår måte å tenkje på og ordleggje oss på endra seg – ikkje minst i møte med våre medmenneske. Den nye ordboka speglar desse endringane.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer