Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Byen som danker ut alle hovedstedene i Europa

Årets favorittby foran Praha, Lisboa og Berlin i stor kåring.

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet God torsdag): Den berømte portvinen, de fortryllende parkene, museene, motebutikkene og gamlebyen Riberia, som står på UNESCOs verdensarvliste, har fått europeiske turister til å stemme fram Porto i Portugal som sin europeiske favorittby.

Portvin og kulturarv Over 200.000 turister har stemt fram sin byfavoritt på nettet etter at en jury plukket ut 20 kandidater som skulle kjempe om den jeve tittelen.

Porto skal ha nådd toppen takket vært en blanding av historisk sus og moderne vibber.

PORTUGAL - PORTO: Byen har en herlig blanding av historisk sus og moderne vibrasjoner. Den skiller seg ut blant annet på grunn av den berømte portvinen, de fortryllende parkene, motebutikkene og gamlebyen Riberia, som står på UNESCOs verdensarvliste. Reiseeksempel: 3758 kroner for fly Oslo - Porto og tilbake med SAS og Lufthansa. Foto: COLOURBOX.
ØSTERRIKE - WIEN: Vakre slott, klassisk musikk, Mozart-kuler, Sachertorte og museer i massevis er stikkord for hva Wien har å by på. Det å ankomme denne byen beskrives av mange som å tre inn i et levende museum. Reiseeksempel: 2395 kroner for fly Rygge - Wien og tilbake med KLM. Foto: COLOURBOX.
KROATIA - DUBROVNIK: Dramatikeren George Bernad Shaw skal ha sagt at den som vil se paradis på jord, bør reise til Dubrovnik. Gamlebyen står på UNESCOs verdensarvliste og er verdt et besøk. Ellers skal bademulighetene her være veldig gode om sommeren. Reiseeksempel: 2180 kroner for fly tur-retur Oslo - Dubrovnik med Lufthansa. Foto: COLOURBOX.
TJEKKIA - PRAHA: Den vakre hovedstaden har et rikt utvalg av severdigheter. Karlsbroen, gamlebyen, St. Vitus-katedralen, Prahaborgen og Det jødiske kvarter skal være blant de mest interessante. Tjekkia er dessuten kjent for sitt øl. Reiseeksempel: 2095 kroner for fly Oslo - Praha og tilbake med KLM. Foto: COLOURBOX.
BELGIA - BRUSSEL: I Brussel, som er både Belgias og EUs hovedstad, kan den matglade kan kose seg med byens berømte øl, sjokolade og vafler. Dersom du vil på sightseeing, er torget Grote Markt, Koekelbergbasilikaen og den berømte skulpturen Manneken Pis blant de mest kjente turistmålene. Reiseeksempel: 325 kroner for fly tur-retur Rygge - Brussel med Ryanair. Flyplassen ligger 46 kilometer fra sentrum. Foto: COLOURBOX.
TYSKLAND - BERLIN: Byen har etter murens fall blitt en av Europas mest spennende byer. Turistene elsker Berlin for dens mer enn 9000 restauranter og caféer, over 100 teatre, mer enn 175 museer og de over 100 konsertscenene, ifølge kåringen. Reiseeksempel: 2188 kroner for fly Bergen - Berlin og tilbake med KLM. Foto: COLOURBOX.

Det er non-profit-organisasjonen European Consumers Choice som nok en gang har delt ut prisen for Europas beste reisedestinasjon.

I fjor stakk København av med seieren, og i 2010 var det Lisboa som tronet over alle andre.

Topp ti Porto er en av Portugals eldste byer, og den ligger nord i landet.

Her renner elva Douro ut, og gir fine muligheter for en behagelig båttur eller en spasertur langs elva.

PORTUGAL: Porto har en herlig blanding av historisk sus og moderne vibrasjoner. Den skiller seg ut blant annet på grunn av den berømte portvinen, de fortryllende parkene, motebutikkene og gamlebyen Riberia, som står på UNESCOs verdensarvliste. Foto: COLORBOX
PORTUGAL: Porto har en herlig blanding av historisk sus og moderne vibrasjoner. Den skiller seg ut blant annet på grunn av den berømte portvinen, de fortryllende parkene, motebutikkene og gamlebyen Riberia, som står på UNESCOs verdensarvliste. Foto: COLORBOX Vis mer

Sé Katedralen, Palácio da Bolsa (Børsen), São Francisco-kirken og byens mange museer og hager er anbefalte attraksjoner.

lista over Europas beste turistdestinasjoner følger Wien, Dubrovnik, Praha, Brussel, Berlin, Lisboa, Firenze og Edinburg etter Porto.

Sjekk reisemuligheter, pris og informasjon om de seks øverste byene i kåringa, i bildeserien øverst i saken.

Her kan du lese flere saker fra God torsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media