• Flere reisesaker på db.no/reise.
BORG I LOFOTEN (Dagbladet): - Vi har aldri vært invadert av vikinger, så det er spennende å se dette, sier Marina og Roland fra Østerrike.
De to jobber i hotellbransjen i Kitzbühel. Nå er de på vei inn til jolblot i vikingens rike i nord.
Nærmere bestemt Lofotr Vikingmuseum på Borg i Lofoten.
De skal reise 1000 år tilbake i tid, og bli med på et blot slik vikingene kan ha opplevd det. Med god mat og ikke minst, god drikke.
Velkommen Husfrua på storgården ønsker velkommen i vintermørket. Gjestene får utdelt hver sin varme vikingkappe. Ilden brenner på grua. Stemningen blir fort varm.
Turistene får oppleve tradisjonene på en storgård i vikingtida.
Jolblot var en offerfest, og et viktig bindeledd mellom guder og mennesker. Nå skulle sola ønskes velkommen etter en kald og lang vinter i Lofoten.
Vikingmeny På menyen står vikingmat, Lofotlam med kålrot og gulrot. Og det flate vikingbrødet, laget av korn, vann og salt. Det skjenkes opp mjød, laget med honning og urter.
Vikingene hadde lært å brygge øl på korn og humle.
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger