LOFTSHYTTA: Loftshytta, som kan leies til korttidsopphold, er laget av tømmer og kryssfinér. Foto: Shawn Connell
LOFTSHYTTA: Loftshytta, som kan leies til korttidsopphold, er laget av tømmer og kryssfinér. Foto: Shawn ConnellVis mer

Bygde hytter i leiligheten

Slik fikk de mer private rom.

Det originale prosjektet, som heter «A Cabin in a Loft», er designet av Terri Chiao fra designbyråret Katz Chiao. Loftshytta ligger i det kunstneriske strøket Bushwick, Brooklyn i New York, og består av en 75 kvadratmeter stor leilighet med to små hytterom.

Det spesielle prosjektet består altså av to små hus bygd inne i en annen bygning.

- Jeg har kalt dem The cabin og The treehouse, forteller designeren Terri Chiao til klikk.no/bonytt.

- Disse små husene er sovekabiner med hver sin «hageflekk» i fellesarealet/stua.

Åpent og intimt Leiligheten er et gammelt lokale fra en tekstilfabrikk med store vinduer og mursteinsvegger. Målet til designeren var å beholde den åpne og luftige følelsen fra fabrikken, men samtidig skape private rom.

- For å klare det ble jeg nødt til å bygge små hus inne i huset, forklarer han. Det gir luft og lys i hele det åpne lokalet, mens de mindre rommene er intime og koselige til avslapping, lesing, soving og påkledning.

Resultatet er følelsen av å bo i et lite samfunn med to hus. Vinduene i soverommene gir lys, luft og utsikt til resten av leiligheten, som igjen har utsikt utover Brooklyn.

Minihytte til utleie Loftshytta, det ene av de to små husene, har flere funksjoner for Terri Chiao.

- Selv bor jeg fast og jobber der, forteller Chiao. I dag fungerer også loftshytta (The cabin) som en ett-roms bed & breakfast for reisende fra hele verden.

- Jeg leier altså ut på korttid, noe som er et godt alternativ for dem som ønsker en lokal opplevelse og noe annet enn de kostbare hotellene i byen. Det gir et mer personlig opphold.

- Det kan også leies ut til private arrangementer, fortsetter han.

The cabin, eller "loftshytta", som leies ut, springer ut fra studioet/designkontoret til Chiao. Ved å leie rommet støtter man hans arbeid som artist, arkitekt og designer.

Materialer i minihyttene - Hele strukturen til de små hyttene består av tømmer og kryssfinér, mens gulvet i The cabin er furu. Jeg synes treverk er varmt og behagelig, og valgte derfor å ha det som hovedmateriale. Kombinert med de store vinduene gir det meg en leken følelse av å leve og jobbe litt utendørs, midt i industrielle Brooklyn, avslutter designeren.

ARBEIDSBORD: I det åpne landskapet står det et langt spisebord som blir brukt til både arbeid og kos. Foto: Shawn Connell
LOFTSHYTTA: Loftshytta, som kan leies til korttidsopphold, er laget av tømmer og kryssfinér, Foto: Shawn Connell
KLESSKAP: Det alternative klesskapet henger i det åpne fellesrommet. Foto: Shawn Connell
SOVEROM: Soverommet til designeren ligger i The treehouse. Foto: Shawn Connell
UTLEIE: Soverommet i The cabin er enkelt og spartansk innredet. Dette rommet kan leies på korttid. Foto: Shawn Connell
SOVEROM: Slik bor designeren Terri Chiao Foto: Shawn Connell
Loftshytte i New York. Foto: Shawn Connell
TREEHOUSE: Den andre hytta i leiligheten har både kontor og oppbevaringsrom under. Det er her designeren bor. Foto: Shawn Connell
PLANTEGNING. Foto: Shawn Connell

Under The treehouse, som er hevet over gulvet, har designeren plassert kontor og oppbevaringsplass. The cabin derimot, har oppbevaringsrom integrert i det hevede gulvet.

Det åpne landskapet rundt de to små husene består av et stueområde, et kjøkken og et stort bord til både bespisning og arbeid.

Husene ble bygd med felles innsats av flere venner og naboer i løpet av sommeren 2009.

Funnet via Ideas to steal.

Les også:
Her finner du de kuleste interiørbildene
Skapte designhjem av fem containere
Leilighetene ble så kule at arkitekten flyttet inn
Slik unngår du å få syke barn hele tiden

Saken ble opprinnelig publisert på Klikk.no. Les her.

TREEHOUSE: Den andre hytta i leiligheten har både kontor og oppbevaringsrom under. Det er her designeren bor. Foto: Shawn Connell
TREEHOUSE: Den andre hytta i leiligheten har både kontor og oppbevaringsrom under. Det er her designeren bor. Foto: Shawn Connell Vis mer