Bygger gigantisk badeland utenfor København

- Et helt igjennom fantastisk prosjekt!

MORO MED VANN: Lite kan måle seg med vannlek. Nå skal danskene bygge verdens femte største vannpark utenfor København. Dette bilder er imidlertid fra Frognerbadet i Oslo. Foto: NTB Scanpix
MORO MED VANN: Lite kan måle seg med vannlek. Nå skal danskene bygge verdens femte største vannpark utenfor København. Dette bilder er imidlertid fra Frognerbadet i Oslo. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er et helt igjennom fantastisk prosjekt. Vi snakker om verdens femte største vannpark i verdensmålestokk, sier en begeistret ordfører Michael Ziegler i Høje-Tastrup kommune utenfor København.

Senere i år stikker han den symbolske spaden i jorda for å markere byggestart for det som altså skal bli verdens femte største vann-fornøyelsespark.

Prosjektet er et samarbeid mellom kommunen og hotellgruppen Wyndham Hotel Group, verdens største hotelloperatør, som blant annet står bak «Palmen» i Dubai.

- Prosjektet vil ikke bare bli en enorm attraksjon, det vil også skape tusenvis av arbeidsplasser, sier ordføreren.

- Vi skal lage en forlystelsesby og naturpark som kan tiltrekke tusenvis av turister fra inn- og utland, sier Ziegler til kommunens egen nettside.

«Nordic Water Universe» skal vannparken hete, og den skal bygges etappevis inntil full kapasitet er nådd.

Første byggetrinn vil omfatte omlag 81 000 kvadratmeter, og skal bestå av både ferieleiligheter og et badeland på 12 000 kvadrat. Et hotell skal også oppføres. Forventet åpning er i 2020.

Når parken er ferdig, vil den beslaglegge et areal på 360 000 kvadratmeter. Selve vannparken, med en rekke badesklier og andre forlystelser, vil altså være 12 000 kvadratmeter stor.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer