Bygget som en modell av en bordell i Tijuana på 1920-tallet

Denne baren har Nordens beste utvalg av tequila.

 PUTA MADRE:  Restauranten i Magasingatan i Göteborg er innredet etter en bordell i den meksikanske grensebyen Tijuana. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
PUTA MADRE: Restauranten i Magasingatan i Göteborg er innredet etter en bordell i den meksikanske grensebyen Tijuana. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZIVis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

GÖTEBORG (Dagbladet): Nordens største tequila-utvalg, byens største kaker, laget av foreldrene til innehaveren og en bar bygget som en bordell i Tijuana, gjør Puta Madre til en av Göteborgs hotteste utesteder i sommer.

 I BAREN:  Ingen andre barer i Norden har så stort utvalg av tequila som Puta Madre. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
I BAREN: Ingen andre barer i Norden har så stort utvalg av tequila som Puta Madre. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Puta Madre er omtalt i den svenske matguiden White Guide og New York Times.

Restauranten ligger i Magasingatan, det nygamle uteliv- og shoppingstrøket som er på vei til å bli et av byens nye in-steder akkurat nå.

Bordellinteriør Men det er interiøret som gjør restauranten så spesiell, laget etter en bordell i Tijuana på 1920-tallet.

 AVISMENY:  Den meksikanske restauranten byr på egen avis til menyen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
AVISMENY: Den meksikanske restauranten byr på egen avis til menyen. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Knallrøde tapeter, kandelabre og forgylte speil. Med servitører i 1920-talls kjoler, fjær i håret og kelnere med bukseseler over hvite skjorter og vannkjemmet hår.

Margaritamyter Her serveres margaritaer i en uendelighet av varianter, sammen med husets avis som byr på noen av de hundrevis av mytene om hvem denne drinken er oppkalt etter.

Var det Rita Hayworth, opprinnelig Margarita Cansino, som var danserinne på en bar i den meksikanske grensebyen Tijuana i 1938?

 SMILENDE SERVITØR:  Iført antrekk i 1920-talls stil med fjær i håret. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
SMILENDE SERVITØR: Iført antrekk i 1920-talls stil med fjær i håret. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Eller ble drinken skapt av en bartender på et hotell i Texas til sangerinnen Peggy (Margaret) Lee i 1948, eller til en gjest på en restaurant kalt Los Dos Republicas i Rio Grande?

Felles for alle historiene var at den ble laget for en dame, inneholder tequila og ble skapt for over 50 år siden.

Meksikansk mat Puta Madre har også en meksikansk øldrink på menyen, Michelada, med øl, limejuice, tabasko, chilipepper, servert i kjølte glass med saltet kant.

 MEKSIKANSK MAT:  Tacos de Lenguado med rødtungefilet servert med chifles. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
MEKSIKANSK MAT: Tacos de Lenguado med rødtungefilet servert med chifles. Foto: KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Her er byens største utvalg av vin og øl fra Sør-Amerika som passer til menyen med grillkjøtt, jalapeños, tacos, tortillas, chipotle majo, koriander, rødløksalsa og ikke minst chili.

Chili er litt som litt som de store karusellene på Liseberg, farefylt men i kontrollerte omgivelser, tipser de blide servitørene.

 I GØTEBORG: Sjekk ut denne meksikanske restauranten med det tvetydige navent Puta Madre og innredning fra 1920-åra. Foto. KIRSTEN MARGRETHE BUZZI
I GØTEBORG: Sjekk ut denne meksikanske restauranten med det tvetydige navent Puta Madre og innredning fra 1920-åra. Foto. KIRSTEN MARGRETHE BUZZI Vis mer

Kakene derimot er laget av foreldrene til eieren, mor og far Ingber.

Puta Madre har to betydninger. Det ene er et av de heftigste spanske skjellsordene. Men legger du til stavelsen La Puta Madre betyr det noe som er knallbra.