Bygget som en superbil

Snart kommer BMWs elbil, bygd i samme materiale som superbiler og Formel 1-biler.

SISTE KONSEPT: Consept Coupé heter den kanskje siste konseptutgaven av i3 før bilen kommer i produksjonsferdig utgave. Bilen er ventet til Norge senere i år. FOTO: Steffen Jahn
SISTE KONSEPT: Consept Coupé heter den kanskje siste konseptutgaven av i3 før bilen kommer i produksjonsferdig utgave. Bilen er ventet til Norge senere i år. FOTO: Steffen Jahn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BMW kommer i løpet av året med en helt elektrisk bil. Den er ventet til Norge i november. Det kanskje mest spesielle er at bilen er bygget i karbonfiber, et materiale som lenge har vært forbeholdt Formel 1-biler og überdyre sportsbiler. Det betyr at du snart kan kjøpe en småbil der store deler av bilen er i komposittmaterialet. Det er et krevende materiale å jobbe med, fordelen er at det veier lite sammenlignet med stål.

I elbilen BMW i3, som kommer i salg i 2014, er den ene av de to hovedmodulene i rammeverket bygd opp av karbonfiberforsterket plast. Ok, tenker du kanskje, da handler det om en bil som blir altfor dyr for så godt som alle.

Nei, mener de i BMW Norge. De tror at prisen kan bli rundt 400 000 kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer