Bygget som en superbil

Snart kommer BMWs elbil, bygd i samme materiale som superbiler og Formel 1-biler.

SISTE KONSEPT: Consept Coupé heter den kanskje siste konseptutgaven av i3 før bilen kommer i produksjonsferdig utgave. Bilen er ventet til Norge senere i år. FOTO: Steffen Jahn
SISTE KONSEPT: Consept Coupé heter den kanskje siste konseptutgaven av i3 før bilen kommer i produksjonsferdig utgave. Bilen er ventet til Norge senere i år. FOTO: Steffen Jahn Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BMW kommer i løpet av året med en helt elektrisk bil. Den er ventet til Norge i november. Det kanskje mest spesielle er at bilen er bygget i karbonfiber, et materiale som lenge har vært forbeholdt Formel 1-biler og überdyre sportsbiler. Det betyr at du snart kan kjøpe en småbil der store deler av bilen er i komposittmaterialet. Det er et krevende materiale å jobbe med, fordelen er at det veier lite sammenlignet med stål.

I elbilen BMW i3, som kommer i salg i 2014, er den ene av de to hovedmodulene i rammeverket bygd opp av karbonfiberforsterket plast. Ok, tenker du kanskje, da handler det om en bil som blir altfor dyr for så godt som alle.

Nei, mener de i BMW Norge. De tror at prisen kan bli rundt 400 000 kroner.

En dyr elbil, altså, men BMW påstår at den har egenskaper som kan forsvare prisen. Den skal være kjapp og sportslig i forhold til alt annet som finnes av små elbiler i dag, med 170 hk og 250 Nm dreiemoment som nøkkeltall. Batteriet skal holde i rundt 16 mil, forutsatt at du ikke bruker særlig mye av de tilgjengelige kreftene. Ikke minst skal du få sørtysk kvalitetsfølelse.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.