Byggotto er det nye tilbehøret

Charlotte viser deg hvordan du kan pimpe den klassiske, italienske risottoen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De italienske rissortene carnaroli, vialone Nano og arborio er ypperlige hvis du skal lage klassisk risotto.

- Et sunt og godt alternativ er å lage retten med norske bygggryn. Disse får du kjøpt i de fleste større matbutikker, og gir en annerledes, friskere smak enn den tradisjonelle risen, sier Charlotte Mohn, Dagbladets kokk.

Dette trenger du: • Byggryn som har ligget i bløt over natten• Chalottløk• Sopp• Grønnsaker, for eksempel sukkererter• Revet, fast ost, her finnes norske alternativ• Smør• Buljong

- Hvis det er fredag, og du vil unne deg noe ekstra, kan du ha i litt lettpiska fløte, sier Charlotte.

Slik gjør du det: 1. Fres litt løk i en spiseskje med smør2. La løken bli blank3. Ha i soppen, og surr den i noen få minutter4. Ha i byggrynene5. Buljongen tilsettes litt etter litt mens du rører6. Småkok til grynene er såvidt gjennomkokt, men fremdeles har en liten tyggemotstand (al dente)7. Til slutt har du i grønnsakene, osten og litt smør8. Ha over litt urter, og servér! Den italienske varianten av denne retten brukes gjerne som første hovedrett, eller primo. Men byggotto er norsk, og passer ypperlig som tilbehør til nesten alt av kjøtt- og fiskeretter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer