Dubai

Bytter ut passkontrollen med virtuelle akvarie-fisker

På verdens travleste flyplass.

NY TEKNOLOGI: På verdens travleste flyplass, Dubai internasjonale lufthavn, skal passkontrollen byttes ut med en tunell med over 80 kameraer. Video: Dubai Media Office Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Til neste år dropper den enorme flyplassen i Dubai den tradisjoneIle passkontrollen. I stedet for å stå i kø og vente på at passet ditt kan stemples inn, vil du i stedet måtte få en gjennom en akvarie-tunnel der virtuelle fisker sjekker identiteten din.

Joda, du leste riktig. Glass-tunnelen er utstyrt med 80 kameraer som skanner ansiktet ditt fra alle mulige bauger og kanter. Og fiskene? De er der for å påkalle oppmerksomheten din, skriver The Telegraph.

Tunnelen kan også vise andre ting enn fisk, som landskaper og kanskje også reklame. Poenget er uansett å få deg til å vise ansikt - bokstavelig talt.

Starter i 2018

- Fiskene er en slags underholdning og noe nytt for de reisende, og de påkaller oppmerksomheten til folk slik at kameraene skanner ansiktene fra forskjellige vinkler, sier generalmajor Obaid Al Hameeri til The National.

Denne nye biometriske identitetskontrollen skal etter planen tas i bruk på terminal 3 på Dubai International Airport sent neste år, og i løpet av 2020 skal hele flyplassen ha den.

Må registreres

Det naturlige spørsmålet er hvordan kameraene skal kunne identifisere deg om de ikke har deg i databasen sin fra før?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer