Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Carl (108) er Norges eldste mann. Her er hans og ekspertenes tips for en god og frisk alderdom

Vi blir stadig eldre. Nå tyder nye data på at de eldre også blir friskere, flere klarer seg selv og en mindre andel får demens.

FORTSATT PIGG: Carl Falck er Norges eldste mann med sine 108 år. Her med yngstesønnen Jacob Falck (62) (til venstre). Falck har et mål om å bli minst 112 år. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN
FORTSATT PIGG: Carl Falck er Norges eldste mann med sine 108 år. Her med yngstesønnen Jacob Falck (62) (til venstre). Falck har et mål om å bli minst 112 år. Foto: TOMM W. CHRISTIANSEN Vis mer

- Jeg har ikke fått aldersdemens ennå, men det kommer vel snart, sier Carl Falck (108).

Han er Norges eldste mann, bare tre kvinner er eldre enn ham. Dagbladet møter Falck under åpningen av den Europeiske geriatrikonferansen i Oslo som ble holdt sist uke. Her er 1100 eksperter samlet for den 11. årlige konferansen. Tema på åpningsdagen var nettopp sunn aldring.

- Jeg har alltid vært glad i å gå en masse tur. Det har mye å si for kondisjonen. Nå må jeg si jeg har slurvet litt med treningen i det siste. Men jeg går mye inne, vi har fine ganger, sier Falck.

De siste fire åra har Falck bodd på Majorstutunet bo- og behandlingssenter.

- Der liker jeg meg godt og det er mange å prate med. Jeg har den egenskapen at jeg liker meg godt de fleste steder, sier Falck.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?