ØKONOMIEKSPERT: Den tidligere redaktøren av «Dine Penger», Carsten O. Five mener dagens pensjonister befinner seg i en økonomisk situasjon som dagens unge bare kan drømme om. Han etterlyser privatøkonomi som eget fag allerede på ungdomsskolen. Foto: Stine Østby
ØKONOMIEKSPERT: Den tidligere redaktøren av «Dine Penger», Carsten O. Five mener dagens pensjonister befinner seg i en økonomisk situasjon som dagens unge bare kan drømme om. Han etterlyser privatøkonomi som eget fag allerede på ungdomsskolen. Foto: Stine ØstbyVis mer

Carsten O. Five om tapet av Kaci: Politikken stjal henne fra meg lenge før hun døde

Carsten O. Five (70) ble enkemann for to år siden. - Å miste Kaci var forferdelig. Hun var en fantastisk kvinne. Men politikken stjal henne fra meg, sier økonomieksperten.

Pensjonsekspert. Økonomirådgiver. Pengedoktor. Grunnleggeren og den tidligere redaktøren av Dine Penger er blitt tildelt mange titler. Selv foretrekker Carsten O. Five den mer beskjedne betegnelsen økonomiskribent. I tillegg holder han foredrag over hele landet. Statens pensjonskasse er en av oppdragsgiverne.

Ulastelig antrukket i dress fremstår han ikke som en typisk feminist, men det er faktisk det han er. Ikke bare synes han kvinner er «vidunderlige skapninger», han mener også at kvinner bør få en mye mer fremtredende rolle i styre og stell.

- Det er ingen som helst grunn til at ikke kvinner skulle ha mer å si. Jeg har veldig tro på likestilling. Kvinner som ressurs er undervurdert på alle nivåer, og den språkbruken som enkelte menn har lagt seg til når det gjelder omtale av det motsatte kjønn, er en ukultur som vi må bli kvitt!

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag

UKE

Prøveperiode*

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

UKE 0 kr per uke. 0 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (55/uke)) når gratisperioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per kvartal. 2,77 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

60% rabatt**

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 180 kr per 6 måneder. 1 kr per dag. Abonnementet løper til det sies opp.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449 kroner/6 måneder) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris.
  • *Fornyes til normalpris etter gratisperioden (55kr/uke).
  • **Fornyes til normalpris etter gratisperioden (449kr/6 mnd)
  • Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.