Du leser nå Dagbladet Pluss

­

Cecilie (42) ble kvitt spise­forstyrrelsen med ny behandling

- Jeg kunne spy 50 ganger i døgnet.

BULIMI OG OVERSPISING: Etter mange år som syk, ser Cecilie Kalvik (42) i dag på seg selv som frisk. Foto: Eivind Senneset
BULIMI OG OVERSPISING: Etter mange år som syk, ser Cecilie Kalvik (42) i dag på seg selv som frisk. Foto: Eivind SennesetVis mer

Cecilie Kalvik har hatt et vanskelig forhold til mat, kropp og følelser helt siden hun gikk på barneskolen. Allerede som liten jente var tankene hun tenkte om seg selv negative og selvtilliten lav.

- Jeg hatet de barnlige bollekinnene mine. Jeg kunne se meg selv i speilet og kjenne et intenst hat. Da var jeg syv-åtte år gammel, forteller Cecilie.

Hun er blitt 42 år og kan i dag kalle seg frisk. Det som etter 15 år med behandling skulle bli nøkkelen for Cecilie, var mindfulness.

Flere av landets offentlige behandlingssteder for spiseforstyrrelser har de siste 10-15 årene brukt mindfulnessmetoder som en del av behandlingen. Nå legges det til rette for en videreføring av dette. Ledet av ROS, Rådgivning om spiseforstyrrelser, skal helsepersonell denne høsten kurses i mindful eating – en ny behandlingsmetode og forlengelse av mindfulness. Denne metoden skal kunne hjelpe de som strever med overspising.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE*

PRØVEPERIODE

0 kr

(0 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 0 kr per 1 uke. 0 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per 1 måned. 3,33 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.