Champagne eller Chanel?

Sjekk denne lista hvis du ønsker et sjeldent navn til barnet.

FRANSK INSPIRASJON: Fasjonabelt og eksklusivt? Eller veldig jordnært? Kanskje finner du favorittnavnet på den franske navnelista? Foto: Colourbox.com
FRANSK INSPIRASJON: Fasjonabelt og eksklusivt? Eller veldig jordnært? Kanskje finner du favorittnavnet på den franske navnelista? Foto: Colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mammanett.no: Fransk er et vakkert flytende språk, og hvis du ønsker å gi babyen et velklingende navn i et av de mest talte verdensspråk, kan et fransk navn være et godt alternativ.

Fransk er offisielt språk i over 30 land og tales av i underkant av 300 millioner mennesker som første eller annet språk på fem kontinenter.

Det antas at nærmere 500 millioner mennesker i verden under ett snakker fransk, hvilket gjør fransk til et av de mest talte verdensspråk.

Baby Name Network og Nameberry har begge lister over de mest populære navn, tradisjonelle og moderne franske babynavn. Vi har gått gjennom lista og plukket ut navnene som nordmenn også klarer å uttale uten for mye tungekrøll.

Oppkalt etter parfyme eller champagne? Mange foreldre ønsker sjeldne navn til barna sine, og hvis du også ønsker et navn som oser av fransk luksus, kan kanskje Champagne eller Chanel være riktig navn til poden?

Champagne er foreløpig et lite brukt navn i Norge. Fire eller færre har dette navnet, ifølge ssb.no. Da har langt flere valgt navnet Chanel. 37 kvinner i Norge har dette som fornavn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer