Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Champagne-fest for Tesla-gjengen

Vant Årets Bil 2014.

ELEKTRISK JUBEL: Tesla vant både fagjuryen og folkets hjerter. Jubelen var stor da Kjell-Arne Wold butikksjef, Aksel Tangen selger, Viktor Leversen selger og Laila Tekia selger hos Tesla på Skøyen mottok prisen Årets Bil 2014. Foto: Jacques Hvistendahl
ELEKTRISK JUBEL: Tesla vant både fagjuryen og folkets hjerter. Jubelen var stor da Kjell-Arne Wold butikksjef, Aksel Tangen selger, Viktor Leversen selger og Laila Tekia selger hos Tesla på Skøyen mottok prisen Årets Bil 2014. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Les alt om Årets Bil 2014 her!

- Dette hadde vi faktisk ikke forventet. Men jeg håper folk har sett hvor unik og fantastisk bilen er, sier butikksjef Kjell-Arne Wold hos Tesla Norge.

- For oss her i Norge betyr det utrolig mye å vinne denne prisen. Vi er få ansatte som skal levere veldig mange biler og tilfredsstille forventninger til ekstremt mange kunder. Vi legger ned sinnssvakt mange arbeidstimer hver eneste dag for å nå målene våre.

- Å få denne prisen nå, betyr derfor veldig mye for oss. Det gir oss ny drive og motivasjon, sier Wold, mens han spretter champagnen sammen med den lykkelige Tesla-gjengen.

Godt mottatt Teslaen vant ikke bare fagjuryens hjerte. Den vant også folkeavstemningen på Dagbladet.no og Din Side Motor - med hele 24 prosent av de totalt 125.501 stemmene.

Hos Tesla ble det mottatt med en viss overraskelse.

FINALEFELTET: Det var en usedvanlig høt kvalitet på finalefeltet i årets Bil 2014. Samtlige finalister leverte meget bra, men til slutt kunne ingen måle seg med Tesla Model S. Foto: Benjamin A. Ward
FINALEFELTET: Det var en usedvanlig høt kvalitet på finalefeltet i årets Bil 2014. Samtlige finalister leverte meget bra, men til slutt kunne ingen måle seg med Tesla Model S. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer

- Tilbakemeldingene etter at folk har prøvekjørt, har vært enestående. Men vi vet også at det er mange som ikke er fan av verken elbiler eller Tesla generelt.

- Vi vet at vi ikke treffer alle, og ikke alles behov, men at den ble så godt tatt imot av publikum er overveldende, sier Wold, som var til stede da juryen testet alle de ti finalebilene.

- Jeg hadde prøvd de fleste i tidligere versjoner og var ganske sikker på at vi kom til å vinne, inntil jeg fikk prøve de aktuelle bilene. Da slo det meg: Fy søren så mange flotte konkurrenter vi har, og jeg ble plutselig litt usikker.

- Så hva er de fem viktigste grunnene for å velge Tesla?

- Den er elektrisk, den er uslåelig vakker, den er sikker, den har lenger rekkevidde enn noen annen elbil og du har gratis strøm på superlading.

Lys framtid Så langt har Tesla levert i overkant av 1000 biler her til lands. Sist fredag leverte Tesla-gjengen på Skøyen i Oslo 32 til.

image: Champagne-fest for Tesla-gjengen

- Målet er å få sendt ut 1000 til kundene før nyttår, sier Wold, som har stor tro på en elektrisk framtid:

- Vi kommer snart med SUV-modellen X og en kompaktbil på størrelse med BMW 3-serie. Framtida ser lys ut.