• Her er flere vinanmeldelser.
(Dagbladet): Stemningen blir satt umiddelbart idet gjestene har tatt den første slurken, vel å merke om smaken er god.
Og det er her det gjelder å finne fram til noe vi liker selv, enten vi velger en cremant, cava, sekt, spumante, sparkling eller en champagne.
Bobler som funkler Når vinkelnere snakker om å servere bobler, mener de champagne. Det behøver ikke nødvendigvis bety ruin.
Rimelig og god champagne finnes, likeså velsmakende representanter for de andre musserende.
Skal du derimot ha det beste av det beste, er det slik at vinekspertene er rimelig enige om at av de 100 beste brut (tørre) musserende vinene som lages i verden, er rundt 85 champagne.
De resterende er fem italienske og et par spanske, et par tyske, et par cremant, et par fra USA og et par fra Australia.
Franske myndigheter har deklarert at vinprodusenter i området som heter Champagne er de eneste som får dyrke druene og produsere vinen som bærer områdets navn.
Cremant er musserende viner utenfor Champagne, laget etter champagnemetoden. Bestemt utvalg druer Dyrker du druer i Champagne og følger alle reglene myndighetene har bestemt, blir vinen din hetende champagne.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger