Du leser nå Dagbladet Pluss

Charlotte (21) må bli mor innen tre år

- Jeg håper fortsatt at det skal gå, sier hun.

USIKKER FREMTID: - Tenk om vi ikke rekker det og at jeg ikke kan bli mor, sier Charlotte Seilen-Rolland.
Neste år vil hun fortelle livshistorien
sin i bokform. Foto: Bent Are Sigvaldsen og privat
USIKKER FREMTID: - Tenk om vi ikke rekker det og at jeg ikke kan bli mor, sier Charlotte Seilen-Rolland. Neste år vil hun fortelle livshistorien sin i bokform. Foto: Bent Are Sigvaldsen og privatVis mer

- Jeg drømmer om å stifte familie. Jeg håper fortsatt at det skal gå, sier Charlotte Seilen-Rolland (21) fra Osterøy utenfor Bergen.

Den flotte unge kvinnen sitter i sofaen og smiler. Det er umulig å se at en lumsk nervesykdom har herjet med henne hele livet.

Da hun gikk i første klasse, fikk hun og foreldrene vite diagnosen: Kugelberg-Welanders sykdom, en variant av spinal muskelatrofi (SMA) som fører til gradvis sviktende muskel- og lungekraft.

- Jeg sprang ikke like fort som de andre i gymtimene, og jeg falt mer enn mine jevnaldrende. Noe var galt, og foreldrene mine begynte å sjekke hva det kunne være. Etter hvert kom det fram at det var en form for SMA, forteller Charlotte.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.