Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Storbyferie

Charter-langhelger blir stadig mer populært

79 prosent av alle nordmenn planlegger langhelger untelands i år. 

POPULÆR WEEKEND-BY: Barcelona er attraktiv for norske reisende. Stadig flere reiser hit på helgeturer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix
POPULÆR WEEKEND-BY: Barcelona er attraktiv for norske reisende. Stadig flere reiser hit på helgeturer. Foto: Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

En helgetur til Paris, Roma eller New York?

Stadig flere nordmenn gjør det, og det har selvsagt reisearrangørene fanget opp. Apollo har tilbudt fleksible reiser i mer enn to år, nå kommer også TUI med et omfattende weekend-konsept som omfatter åtte storbyer og like mange sol- og strand-destinasjoner.

- Vi opplever stor etterspørsel etter mer fleksible reisedatoer og endelig kan vi også tilby en langhelg i Berlin eller Costa del Sol til de som ønsker det, sier kommunikasjonsansvarlig Nora Aspengren i TUI til Dagbladet.

I Virkes ferske undersøkelse, oppga 79 prosent av de spurte at de planla minst en helgetur i løpet av 2017. Men hvorfor velge en turoperatør framfor å reise på egen hånd?

- Det fine ved å velge en slik tur, er at du har service på en helt annen måte og du er beskyttet dersom noe skjer. Alle våre weekendturer er underlagt pakkereiseloven, med den tryggheten det innebærer for de reisende.

- Vi er ansvarlig for deg uansett hvor du er. I disse utrygge tider kan det være godt å vite at vi får deg hjem uansett og vi er alltid tilgjengelige. Vi vet at mange kunder setter pris på alltid å ha nordisk service tilgjengelig når de er ute og reiser, om det så er på lengre reiser eller en langhelg, sier Aspengren.

Økte 12 prosent

Også Apollo tilbyr en rekke storbyreiser og weekendturer med fleksibel reiselengde.

- I forrige uke hadde vi også salgsrekord, en økning på 12 prosent sammenliknet med fjoråret - så vi selger også mer enn noen gang av denne typen reiser, sier PR og kommunikasjonsansvarlig Beatriz Rivera i Apollo til Dagbladet.

- Hos Apollo kan kunden skreddersy sin egen reise helt etter eget ønske, uavhengig av om det er en helgetur eller sommerferie. Vi samarbeider med 400 flyselskap og tusenvis av hoteller verden over. Det gir kundene anledning til å være borte så lenge de vil, og ikke måtte forholde seg til de vanlige 7 eller 14 dagene, sier Rivera.

- Man kan for eksempel fly charterfly ned og rutefly hjem.

- Ønsker man å reise på weekendtur eller storbyreise, tilbyr vi reiser til nærmest alle verdens byer, med unntak av de UD fraråder. Kunden kan selv velge reiselengde, flyselskap og hotell akkurat som man kan på de store søkemotorene.

- Den store fordelen ved å bestille alt samlet gjennom oss er selvsagt at man da er sikret gjennom pakkereiseloven, sier Beatriz Rivera til Dagbladet.

- Som reisende blir vi stadig mer opptatt av fleksibilitet og frihet. Vi vil reise når vi vil, hvor vi vil og hvor lenge vi vil. Vi kaller dette fleksible pakkereiser, og forventer å fordoble salget av dette produktet i 2017, sier Rivera.

Palma og Barcelona mest pop

Også det tredje store reiselselskapet i Norge, Ving, har langhelger til flere destinasjoner på programmet, og også de merker at denne ferieformen er attraktiv blant nordmenn.v

- Vi reiser jo mer og mer, og mange reiser mange ganger. Langhelger er populært, og hos oss merker vi spesielt at storbyer med strand er ekstra attraktivt.

- I fjor hadde vi en økning på 73 prosent i salg av slike fleksible reiser til Barcelona og Palma de Mallorca, sier informasjonssjef Elisabeth Larsen-Vonstett til Dagbladet.

- Vi ser at kundene setter pris på den ekstra tryggheten de får ved å pakke en slik reise gjennom en tur-arrangør, sier hun.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling