Chili, balsamico, sjokolade: Våg litt mer med jordbærene

Det er lov å by på annet enn sukker og fløte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Flere matsaker på db.no/mat

Er du en jordbærpurist? En som mener at jordbærene er så gode i seg selv at de ikke må fikles med.

I så fall er du ikke alene.

Mange nordmenn strekker seg ikke lenger enn til å droppe sukkeret og bytte ut fløten med lettmelk, av hensyn til helsa og livlinjen.

Men hvis du virkelig elsker jordbær og unner deg det ofte i sesong, hvorfor ikke våge litt mer?

Gratinert og med chili Jordbær smaker nydelig i supper, terter, rørt og gratinert på ostesmørbrød. Eller gratinert med fløte, sukker og bærpuré.

Jordbær er en allrounder.

Jordbær liker milde smaker, vaniljekremer og myk maskarpone, men passer like godt med skarpe smaker som pepper, chili, balsamico, mørk sjokolade eller blåmuggost.

Jordbær er også supergodt med urter som salvie og peppermynte.

Historisk Mens du sitter der og nyter dine bær, kan du vite at slik har dine forfedre sittet siden begynnelsen av 1700-tallet.

Den mest utbredte teorien om opprinnelsen til jordbærene er at jordbær oppsto som en foredling av markjordbær for rundt 300 år siden. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.