Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Dette er avhoppernes historier

Christina (20) gikk fra å være Jehovas vitne til å bli stripper

- Jeg skal ikke leve evig lenger, så jeg må leve nå mens jeg kan, sier hun. Mange som velger å bryte ut av norske sekter sliter lenge med frykten for storsamfunnet.

FRYKTEN: Til tross for at Christina er fornøyd med valget om å bryte med Jehovas Vitner, kjenner hun fortsatt på frykten for dommedagen. Foto: Privat
FRYKTEN: Til tross for at Christina er fornøyd med valget om å bryte med Jehovas Vitner, kjenner hun fortsatt på frykten for dommedagen. Foto: Privat Vis mer

I Norge finnes det mange små trossamfunn og sekter. Jehovas Vitner er den største av dem med sine nesten 12.500 medlemmer her til lands.

Den frivillige organisasjonen Hjelpekilden, som bistår mennesker som vil bryte ut av slike trossamfunn, får hundrevis av henvendelser årlig. Felles for flere av disse er at de har blitt utstøtt av sine nærmeste, og trenger hjelp til å leve et normalt liv utenfor menigheten.

- Svært ofte kommer de til oss fordi de er ensomme etter brudd i en menighet som aktivt distanserer seg fra storsamfunnet og har advart mot sosialisering. Mange har en angst for omverdenen fordi de har vært utsatt for en ubalansert forkynnelse med fokus på dommedag eller frykt for å havne i helvete, sier daglig leder Hilde Langvann i Hjelpekilden.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?