Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Cinque Terre stenger grensene etter turist nummer 1,5 million

Blitt så populært at antall årlige turister skal begrenses.

VERNES MOT TURISTER: Cinque Terre har blitt så populært at italienske myndigheter vil begrense antall turister til 1,5 millioner i året. Foto: ANDR / AGE / NTB SCANPIX
VERNES MOT TURISTER: Cinque Terre har blitt så populært at italienske myndigheter vil begrense antall turister til 1,5 millioner i året. Foto: ANDR / AGE / NTB SCANPIX Vis mer

• Flere reisesaker på db.no/reise.

(Dagbladet): Italia planlegger å begrense antall turister til berømte Cinque Terre, skriver The Guardian.

Ifølge Wikipedia har hele Cinque Terre-området status som nasjonalpark, og i fjor mottok regionen rundt 2,5 millioner turister.  

Det skal det etter planen bli slutt på. Myndighetene vil nå innføre et billettsystem for turister for å ta vare på området, og når turist nummer 1,5 million passerer grensa, vil ikke flere turister slippe inn før til neste år.

Berømt fottur Cinque Terre er et Unesco-vernet område bestående av fem fiskerlandsbyer i Genovabukta, i Liguria på Italias vestkyst.

UNESCO-VERNET: Cinque Terre er et Unesco-vernet område bestående av fem fiskerlandsbyer i Genovabukta, i Liguria på Italias vestkyst. Foto: INGE JOHNSSON / AGE / NTB SCANPIX
UNESCO-VERNET: Cinque Terre er et Unesco-vernet område bestående av fem fiskerlandsbyer i Genovabukta, i Liguria på Italias vestkyst. Foto: INGE JOHNSSON / AGE / NTB SCANPIX Vis mer

De fem små byene, Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore er bundet sammen av spektakulære stier som snor seg gjennom et terrassert kulturlandskap.

Her går du på smale stier langs bratte klipper, mellom frodige vinranker, olivenlunder og forbi velduftende sitrustrær.

Som du tidligere har kunnet lese i Dagbladet er dette en av verdens flotteste og mest berømte fotturer, og du trenger heller ikke god kondisjon for å legge i vei: Det går nemlig tog mellom hver landsby hvis det skulle røyne på.

Flere cruiseturister Nå kan det se ut til at du bør planlegge litt ekstra om du har tenkt å ta turen hit til sommeren.

Særlig et økende antall cruiseturister skal ha vært overveldende og lagt press på de små fiskerlandsbyene. Ifølge Daily Mail er det ventet 645 000 cruiseturister i løpet av denne sesongen.

NETTBILLETTER: Ifølge The Guardian vil turistbilletter til Cinque Terre forhåndselges på nettet. I tillegg skal en egen app vise turistene i hvilke av byene det er mest trafikk. Foto: ALESSANDRA SARTI / CORBIS / NTB SCANPIX
NETTBILLETTER: Ifølge The Guardian vil turistbilletter til Cinque Terre forhåndselges på nettet. I tillegg skal en egen app vise turistene i hvilke av byene det er mest trafikk. Foto: ALESSANDRA SARTI / CORBIS / NTB SCANPIX Vis mer

- Vi kommer sikkert til å bli kritisert for dette, men for oss er dette et spørsmål om overlevelse, skal presidenten for nasjonalparken Vittorio Alessandro, ha sagt til la Repubblica.

Det vil fra i år bli foretatt tellinger av folk på vei inn til området, mens turistbilletter skal selges på nettet. I tillegg vil en egen app vise turistene i hvilke av byene det er mest trafikk, skriver The Guardian.