Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Tema

Mer
Min side Logg ut

Clark Gables luksusbil under hammeren

Prisantydningen får det meste til å blekne.

(Dagbladet): Bilen som skal skifte hender er skuespiller Clark Gables Duesenberg Model JN, og prisantydningen er mildt sagt svimlende.

53 millioner kroner for én bil.

Det er det samme som en Bugatti Veyron - pluss et titalls Ferrarier.  

30-TALLETS SUPERBIL: Vakker, dyr og med en verdenskjent tidligere eier. Alt en samler kan ønske seg. Foto: Foto: MATHIEU HEURTALT / GOODING & COMPANY.
30-TALLETS SUPERBIL: Vakker, dyr og med en verdenskjent tidligere eier. Alt en samler kan ønske seg. Foto: Foto: MATHIEU HEURTALT / GOODING & COMPANY. Vis mer

Så er det ikke hvilken som helst bruktbil det er snakk om. 

Model J ble bygd på bestilling fra en viss Errett Lobban Cord, for å være den raskeste og dyreste bilen noensinne. Den ble vist for offentligheten for første gang på bilutstillingen i New York i 1928.

Duesenberg var i sin tid kjent for å lage noen av verdens mest luksuriøse biler, koste hva de koste ville. Model J er intet unntak. 

TATT AV VINDEN: Gable i sin mest kjente film, her sammen med Vivien Leigh.
TATT AV VINDEN: Gable i sin mest kjente film, her sammen med Vivien Leigh. Vis mer

For dine surt opptjente 116 gjennomsnittlige norske årslønninger får du en av 30 bygde Model J. Bilen som skal under hammeren er en av ti JN modeller, og en av bare fire med kabriolet-kupé karosseriet.

Auksjonen er i regi av amerikanske Gooding & Company.

«Kongen av Hollywood» Clark Gable med tilnavnet «Kongen av Hollywood», var sin tids superstjerne. Han er kanskje aller mest kjent for sin rolle som Rhett Butler i filmen «Tatt av vinden» fra 1939. 

Gable var nominert til Oscar for rollen som Butler, men måtte se seg slått av Robert Donat det året. Han hadde for øvrig allerede en av de berømte statuettene stående fra 1934, for rollen som Peter Warne i filmen «Det hendte en natt».

SIN TIDS SUPERBIL: På 30-tallet var dette noe av det aller heftigste som var å få kjøpt. Foto: Foto: MATHIEU HEURTALT / GOODING & COMPANY.
SIN TIDS SUPERBIL: På 30-tallet var dette noe av det aller heftigste som var å få kjøpt. Foto: Foto: MATHIEU HEURTALT / GOODING & COMPANY. Vis mer

Han døde etter et hjerteinfarkt  i 1960, bare 59 år gammel. 

Flere godbiter  Har du flere millioner som brenner hull i lomma finnes det mer å by på. En 1957 Ferrari 250 GT LWB California Spider Prototype skal under hammeren på samme auksjon. 

Prisantydningen er 35 til 47 millioner kroner.

Eller hva med en  1931 Bentley 4 1/2 Litre SC "Blower" Sports 2/3 Seater Boattail?

Prisantydning på mellom 47 og 58 millioner kroner.

FERRARI: Det er flere godbiter som skal under hammeren på auksjonen. Foto: MATHIEU HEURTALT / GOODING & COMPANY.
FERRARI: Det er flere godbiter som skal under hammeren på auksjonen. Foto: MATHIEU HEURTALT / GOODING & COMPANY. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media