Du leser nå Dagbladet Pluss

Farer i hjemmet:

Conrad (3) hadde et batteri sittende fast i halsen i to måneder. Dette må du vite om hjemmets skjulte farer

Mamma Mariann Slettedal fikk nærmest sjokk da hun så resultatet av røntgenundersøkelsen.  

SVELGET BATTERI: Conrad Slettedal (3) klarte å svelge dette batteriet. I to måneder var han i livsfare. Mamma Mariann Slettedal (33) har tatt sine forhåndsregler for at barna ikke skal utsettes for ulykker i hjemmet. Hun setter vaskemidler og kjemikaler høyt oppe i skapet, samler lego og småleker i bokser, samt alle småpenger i en glassbolle. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet 
SVELGET BATTERI: Conrad Slettedal (3) klarte å svelge dette batteriet. I to måneder var han i livsfare. Mamma Mariann Slettedal (33) har tatt sine forhåndsregler for at barna ikke skal utsettes for ulykker i hjemmet. Hun setter vaskemidler og kjemikaler høyt oppe i skapet, samler lego og småleker i bokser, samt alle småpenger i en glassbolle. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

- Det er veldig skremmende å tenke på det som skjedde. At han kan ha vært i livsfare uten at det var synlig på ham, sier Mariann Slettedal (33).

Rett før middagstid en ettermiddag i mai for to år siden ble lille Conrad (3) brått dårlig. Moren hans merket at gutten hadde satt noe i halsen, og dunket ham på ryggen. Conrad, som da var 13 måneder, var i alderen da alt skal smakes på og puttes i munnen.

- Han virket rolig, og pustet fint. Men han ville ikke ha noe mat etterpå. Så fikk han feber og kastet opp på kvelden, sier Mariann Slettedal som bor i Stokke med ektemannen og barn.

Mora forteller at hun dagen etter tok hun med seg Conrad til legevakta. Mariann sier at hun var sikker på at det ikke dreide seg om omgangssyke, og at hun mistenkte at gutten hadde svelget et batteri. Det viste seg å ta litt tid å finne ut av.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.