SVELGET BATTERI: Conrad Slettedal (3) klarte å svelge dette batteriet. I to måneder var han i livsfare. Mamma Mariann Slettedal (33) har tatt sine forhåndsregler for at barna ikke skal utsettes for ulykker i hjemmet. Hun setter vaskemidler og kjemikaler høyt oppe i skapet, samler lego og småleker i bokser, samt alle småpenger i en glassbolle. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet 
SVELGET BATTERI: Conrad Slettedal (3) klarte å svelge dette batteriet. I to måneder var han i livsfare. Mamma Mariann Slettedal (33) har tatt sine forhåndsregler for at barna ikke skal utsettes for ulykker i hjemmet. Hun setter vaskemidler og kjemikaler høyt oppe i skapet, samler lego og småleker i bokser, samt alle småpenger i en glassbolle. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Farer i hjemmet:

Conrad (3) hadde et batteri sittende fast i halsen i to måneder. Dette må du vite om hjemmets skjulte farer

Mamma Mariann Slettedal fikk nærmest sjokk da hun så resultatet av røntgenundersøkelsen.  

Har du allerede abonnement?   Logg inn

- Det er veldig skremmende å tenke på det som skjedde. At han kan ha vært i livsfare uten at det var synlig på ham, sier Mariann Slettedal (33).

Rett før middagstid en ettermiddag i mai for to år siden ble lille Conrad (3) brått dårlig. Moren hans merket at gutten hadde satt noe i halsen, og dunket ham på ryggen. Conrad, som da var 13 måneder, var i alderen da alt skal smakes på og puttes i munnen.

- Han virket rolig, og pustet fint. Men han ville ikke ha noe mat etterpå. Så fikk han feber og kastet opp på kvelden, sier Mariann Slettedal som bor i Stokke med ektemannen og barn.

Mora forteller at hun dagen etter tok hun med seg Conrad til legevakta. Mariann sier at hun var sikker på at det ikke dreide seg om omgangssyke, og at hun mistenkte at gutten hadde svelget et batteri. Det viste seg å ta litt tid å finne ut av.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn