Cruise:

Cruiseverstingene dropper norske fjordperler etter dette

Verdensarvfjordene mister flere titalls cruiseanløp

Tett trafikk: Dett er tett på havna og dårlig luft i Geiranger på travle cruisedager som dette. Fra 1. januar blir de aller mest klimaskadelige båtene borte. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector
Tett trafikk: Dett er tett på havna og dårlig luft i Geiranger på travle cruisedager som dette. Fra 1. januar blir de aller mest klimaskadelige båtene borte. Foto: Odd Roar Lange/The Travel Inspector Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GEIRANGER (Dagbladet): Norske myndigheter er bekymret for stadig flere tilbakemeldinger om store miljøfarlige utslipp til vanns og i lufta fra cruiseskip i verdensarvfjordene på Vestlandet.

Derfor senket de grensene for lovlig for utslipp foran årets sesong.Og nå kommer de første resultatene: Verdensarvhavnene Geiranger og Flåm har samlet fått flere titalls cruiseavbestillinger for 2020-sesongen.

Rederiene ble varslet

- Ja, vi har mottatt 31 kanselleringer for 2020 så langt. Vi har også mottatt omtrent det samme for 2021, sier assisterende havnesjef Jon Olav Stedje i Aurland havnevesen og Flåm cruisehavn til Dagbladet.

Også til Stranda kommune, med blant annet Geirangerfjorden og turistbygda Geiranger er det kommet avbestillinger. Og de frykter at tallet kan komme til å stige:

- Vi har fått seks avbestillinger for 2020 så langt. Men det kan komme flere avbestillinger i tida som kommer, sier havnesjef Rita Berstad Maraak.

- Hvordan håndterer dere endringene?

- Det går greit. Sjøfartsdirektoratet eier forskriftene og har laget en god instruks til rederiene, fortsetter Berstad Maraak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer