CUPCAKE: Cupcake med jordbær anbefales av Norsk Ukeblads redaksjon... Foto: HCM
CUPCAKE: Cupcake med jordbær anbefales av Norsk Ukeblads redaksjon... Foto: HCMVis mer

Cupcake med jordbær

Bær i fryseren? Bær og cupcakes passer supert sammen...

Alle i Norsk Ukeblad elsker cupcakes og muffins. Hele redaksjonen ble trommet sammen og lagde sine beste cupcakes.

Resultatet ble en lang serie av grove-, lavkarbo-, bringebærcupcakes - og nå kommer en med jordbær.

Det er journalist Siv Randi Palm som har laget disse:

- Jeg har elsket muffins siden mitt første møte med de små, papirkledde kakene på min treårsdag. Siden den gang har kakene endret seg mye. De har vokst, antatt hele spekteret av regnbuens farger, og lages ikke lenger kun med enkelt fyll av melis og vann. Det eneste som ikke endrer seg, er smaken: Vidunderlig!

Oppskriften finner du nedenfor!

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

De deiligste eplekakene

Pannekaker med ny topp

Slik lager du perfekte muffins

Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!

Saken ble opprinnelig skrevet av Norsk Ukeblad for Klikk.no. Les her.

Cupcake med jordbær Bakverk

Cupcake lages med frosne eller friske jordbær.

Ingredienser: 150 g jordbær, helst friske
300
g hvetemel
1
ss bakepulver
1
knivsodd salt
120
g sukker
2
stk egg
2,5
dl matfløte
6
ss solsikkeolje eller 100 gram smeltet smør
1
ts vaniljeessens
1,25
dl kremfløte
12
stk pene jordbær til pynt

Artikkelen fortsetter under annonsen

Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 250 grader.
Hakk jordbærene og la dem stå ute på benken mens du sikter mel, bakepulver og salt i en stor bolle.

Rør inn sukker og jordbær. Visp eggene lett sammen i en annen bolle. Visp inn matfløte, olje og vaniljeekstrakt.

Bland det våte med det tørre, og rør forsiktig sammen til en glatt røre.
Ha røren i muffinsformene, sett inn i ovnen, og skru den samtidig ned til 200 grader.
Stek i ca. 20 minutter. La muffinsene hvile i minst 5 minutter.

Stivpisk kremfløten, gjerne med ½ ts sukker, og legg en klatt oppå hver muffins, bruk sprøytepose for å lage en pen snurretopp.

Pynt med et ekstra jordbær på hver.