<strong>ENDRET LIVET:</strong> Kyle James var den typiske karrierejegeren, og hadde aldri tid til å gi slipp og oppleve verden. Først etter mange år klarte kjæresten Ashley Grigsby å overtale ham til å slutte i jobben og gi seg verden i vold. Det forandret livet til dem begge. Foto: Kyle James
ENDRET LIVET: Kyle James var den typiske karrierejegeren, og hadde aldri tid til å gi slipp og oppleve verden. Først etter mange år klarte kjæresten Ashley Grigsby å overtale ham til å slutte i jobben og gi seg verden i vold. Det forandret livet til dem begge. Foto: Kyle James Vis mer

Skrev rørende bok - og fridde i forordet:

Da Ashley endelig klarte å overbevise kjæresten om å reise verden rundt, skrev han dette rørende brevet

Ga opp karrierejaget og oppdaget verden - og hverandre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner deg kanskje igjen i situasjonen: Du har lyst til å gi litt beng i forpliktelsene og i stedet oppleve ting, reise verden rundt, se nye kulturer, få nye inntrykk og sanseopplevelser, oppleve verden.

Men - fornuften tar overhånd. Skole og karriere må jo prioriteres. Det blir liksom aldri tid til å fullbyrde drømmen.

Måtte skrive

Slik var det for Kyle James och Ashley Grigsby i USA også - i mange år.

<strong>OPPLEVELSER:</strong> Reisa jorda rundt ble sterk på inntrykk på mange måter for kjæresteparet. Foto: Kyle James
OPPLEVELSER: Reisa jorda rundt ble sterk på inntrykk på mange måter for kjæresteparet. Foto: Kyle James Vis mer

Men så skjedde det noe. Endelig, etter mange år, klarte Ashley, som hadde drømt om å reise verden rundt i årevis, å overtale kjæresten.

Det ble en reise som forandret begges liv.

Og turen resulterte i boka «Not afraid of the Fall: 114 days through 38 cities in 15 countries».

- Reisen vi hadde sammen gjorde så mye med meg, at jeg bare måtte skrive om den, sier Kyle James.

Fridde på trykk

Å leve tett sammen på reise i månedsvis er for mange en skikkelig test på forholdet. Noen blir sterkere, noen går i stykker.

For Kyle og Ashley ble reisa jorda rundt en så sterk opplevelse, at Kyle rett og slett avsluttet forordet i boka, som for øvrig er den mestselgende reise-beretningen i USA for tida, med å fri til sin mangeårige kjæreste og samboer. Forordet er formet som et brev til kvinnen i hans liv.

Dagbladet har vært i kontakt med Kyle James, og har fått hans tillatelse til å gjengi hele brevet, som - unødvendig å si - har rørt mang en leser:

Min kjære «Ash»

Uten deg hadde vi aldri hoppet.

Du hadde alltid drømt om å reise rundt i verden. Da vi begynte å treffes var det det eneste du pratet om. Du fortalte at du knapt kunne vente med å forlate den lille college-byen, og om hvordan du ville oppleve verden gjennom andre linser.

<strong>SLIK STARTET TUREN:</strong> Kyle og Ashley i Paris på sin første dag av reisen som forandret livene deres. Foto: Kyle James
SLIK STARTET TUREN: Kyle og Ashley i Paris på sin første dag av reisen som forandret livene deres. Foto: Kyle James Vis mer

Da vi var ferdige med college, ville du at vi skulle feire 16 års skolegang ved å reise sammen. Jeg sa at vi hadde yrkesambisjoner vi måtte begynne med, og at dette var vårt beste år for å starte karrierene våre. Jeg sa at vi verken hadde tid eller penger til å reise rundt i verden, og ba deg vente en stund. Du lyttet, og gikk med på det.

Vi flyttet til Denver og begynte i jobbene våre. Du fylte unge sinn med kjærlighet og kunnskap som førskolelærer. Jeg samlet inn penger for en stor ideell organisasjon for at barn skulle få lære seg økonomi.

Hvert år, ved midnatt, da vi skålte i billig champagne og kysset langsomt til lyden av nyttårsfeiringen nede på gata, ba du meg bli med på en reise gjennom verden. Du ba meg ta deg med til romantiske kvarter i Praha, og små intime øyer i Thailand. Du ba meg tilbringe harde netter med solbrent hud i Italia og lange dager under parasollen på de greske strendene. Du spurte hvert år, og hvert år hadde jeg en grunn til å vente. Jeg sa at vi behøvde mer yrkeserfaring. Du lyttet.

<strong>HAPPY ENDING:</strong> Kyle James og Ashley Grigsbys forhold ble enda mer sammensveiset etter turen verden rundt. Foto: Kyle James
HAPPY ENDING: Kyle James og Ashley Grigsbys forhold ble enda mer sammensveiset etter turen verden rundt. Foto: Kyle James Vis mer

Et år senere ble jeg tilbudt drømmejobben. Da jeg kom hjem og fortalte nyheten, var det som lufta gikk ut av deg. Jeg så at du var knust. Øynene dine var fuktige da du gratulerte meg med jobben som jeg hadde kjempet så hardt for å få. «Nå kan vi dra på fantastiske ferier», forsikret jeg deg. Men innerst inne visste vi begge to at det vi hadde pratet om så lenge og det du hadde drømt om hele ditt liv, nettopp hadde glippet ut mellom fingrene våre.

Etter noen uker på min nye jobb, innså jeg at jeg hatet den. Det var ikke hva jeg hadde forestilt meg og hver kveld jeg kom hjem kjente jeg meg nedfor. Jeg hadde kjempet så hardt for å oppnå noe jeg ikke ville ha. Det var da du satt deg ned på sofaen ved siden av meg og sa at du hadde en fantastisk idé.

<strong>DRØMMEN:</strong> Ashley Grigsby hadde et brennende ønske om å oppleve Asia og resten av verden. Men kjæresten hadde aldri tid - inntil en dag. Foto: Kyle James
DRØMMEN: Ashley Grigsby hadde et brennende ønske om å oppleve Asia og resten av verden. Men kjæresten hadde aldri tid - inntil en dag. Foto: Kyle James Vis mer

Jeg var redd for å forlate våre trygge liv i Denver, men tanken på å få våkne opp med ditt smil og din oppdagerlyst overbeviste meg om at det skulle bli ok. Det var vanskelig for meg å sette pris på reisen under søvnløse netter i den fuktige toskanske varmen og under knallharde vandringer i Thailands jungler, men å klare disse prøvelsene sammen gjorde vår kjærlighet dypere, ettersom det eneste vi hadde var hverandre.

Da vi kom hjem var jeg redd for at jeg ikke skulle klare å skrive denne boken, eller finne en forlegger som ville gi den ut. Men du støttet meg og pushet meg videre.

Ash, du er vinden i mitt seil og blekket i min penn. Uansett hvor jeg går eller hva jeg gjør vil jeg ha deg ved min side. Hver klippe jeg hopper fra, hver moped jeg krasjer, hver morgen etter en matforgiftning, hver solnedgang over Middelhavet, vil jeg ha deg der med meg. Jeg vil aldri slutte å oppdage ting sammen med deg, Ash.

Vil du gifte deg med meg?

Svaret

Kyle og Ashley startet turen med å fly fra Denver til Newark utenfor New York, for deretter å fortsette til Paris - med enveisbilletter. Det eneste de hadde var ryggsekkene og mobiltelefonene sine.

Det ble starten på et eventyr som altså endte med i det minste Kyle fikk et helt annet syn på meningen med livet - og et frieri.

- Hva svarte hun?

- Heldigvis for meg - sa hun JA, sier Kyle James til Dagbladet.

ALENE PÅ TUR: Cassie DePecol bestemte seg for å reise gjennom hele verden. Hun vil inspirere unge kvinner til å tro på seg selv, og følge sine drømmer. Se den utrolige reisen i denne videoen. Video: CNN Vis mer Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer